27.05.2020 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (22 ABRIL)

Un nou cas positiu i cent seixanta-dues altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran

La xifra de morts es manté en trenta, des del 18 d'abril.
Personal sanitari del CAP de la Seu d'Urgell
Personal sanitari del CAP de la Seu d'Urgell
Un nou cas positiu i cent seixanta-dues altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut ha informat, aquest dimecres dia 22 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 303 casos positius registrats, un més que ahir, i 664 casos sospitosos. També es manté la mateixa xifra de 30 morts des de l'inici de la pandèmia, 22 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 2 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 73 positius i 52 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 162, 6 més que ahir i 27 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu ara mateix tenim 4 pacients ingressats COVID19 positius i no en tenim cap de pendent. Avui s’ha donat una alta i no s’ha fet cap trasllat ni hem de lamentar cap mort. I la millor notícia és que avui ens han retornat de la UCI de l’Hospital de Meritxell la pacient que vam derivar el passat 11 d'abril i que ha requerit una setmana de ventilació mecànica. Tota una gran alegria i un èxit de la col·laboració entre la Seu i Andorra". Fàbrega ha explicat que " la PCR a coronavirus de la pacient derivada al geriàtric de la Llar de Sant. Josep dilluns, finalment ha donat negatiu. Tant aquesta com les dels seus contactes i la de tots els professionals".

Pel que fa a l'àmbit d'influència del CAP de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha explicat que "ara mateix estan aïllades 212 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 94 sospites i 80 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 91 persones. Acumulats s’han aïllat en el domicili 43 casos confirmats positius, 126 sospites i 134 contactes".

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 45.875 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 82.523 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.290 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.362 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.008.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.468 són professionals sanitaris, mentre que 5.834 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 24.787 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 8.862 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 15.965 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.050 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.568 han mort a una residència, 100 a un centre sociosanitari i 536 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Un nou cas positiu i cent seixanta-dues altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios