29.09.2020 |
Viure als Pirineus

Neu a tot el Pirineu i problemes a les carreteres

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Neucat per les incidències importants a les carreteres pirinenques on és obligatori circular amb cadenes. Molts problemes tota la tarda al Túnel del Cadí. I aquest dilluns, més neu i més intensa arreu del Pirineu i Prepirineu

El Túnel del Cadí col·lapsat. Foto: Canal3/24
El Túnel del Cadí col·lapsat. Foto: Canal3/24
Neu a tot el Pirineu i problemes a les carreteres

En més d'una vintena de vies més calen cadenes per circular-hi, segons ha informat aquest diumenge el Servei Català del Trànsit (SCT). Protecció Civil ha activat cap a les set de la tarda l'alerta del pla Neucat per les incidències importants a les carreteres com la C-16, on és obligatori portar cadenes de Bellver de Cerdanya a Bagà i hi ha retencions des de la Cerdanya fins al Berguedà, o la C-25 a Espinelves, on està restringit el trànsit en vehicles de tercera categoria i també calen cadenes.

Les nevades ja afecten cotes altes de la meitat nord de la Catalunya central, sobretot al Berguedà i el Solsonès. Amb el pas de les hores també poden afectar Osona i el Moianès. A més, també es preveuen nevades al vessant sud del Pirineu i el Prepirineu, al voltant dels 700 metres. Segons el Servei Català de Trànsit, calen cadenes per circular a la majoria de carreteres del Pirineu i Prepirineu.

La tarda ha estat molt complicada al Túnel del Cadí amb importants retencions i moments de col·lapse a causa de vehicles que no portaven cadenes.

Neu a tot el Pirineu i problemes a les carreteres
Comentarios