26.10.2020 |
Viure als Pirineus

OBITUARI

Mor el pare de l'exconseller Jordi Turull

Mingo Turull i tota la seva família estan molt vinculats a Josa de Cadí
Domènec Turull i la seva dona a l'Hospital /twitter
Domènec Turull i la seva dona a l'Hospital /twitter
Mor el pare de l'exconseller Jordi Turull

L’exconseller Jordi Turull, empresonat per la causa de l’1-O, ha rebut aquest dimarts la notícia de la mort del seu pare. Mingo Turull ha mort aquest dimarts als 80 anys després d'una llarga malaltia. A Jordi Turull li han concedit permís per sortir de la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) i poder assistir aquest dimecres al funeral,  tot i que hi haurà de tornar per dormir.

Josa de Cadí

Domènec Turull 'Mingo' era una persona molt estimada a Josa de Cadí, a l'Alt Urgell i aquest dimarts els veïns i veïnes han rebut amb commoció la notícia del seu traspàs. Jordi Turull va néixer a Parets del Vallès, però Josa de Cadí, a l’Alt Urgell, també se’l sent com el “seu” poble, hi puja des que tenia set anys. Els seus pares hi van arribar per un pastor d’allà que baixava les ovelles a Parets. Un poble tan petit que és com una família. “És màgic”, assegura Jordi Turull.

Fa un parell d'anys, l'ex conseller Jordi Turull explicava en una entrevista que els estius i sempre que pot s’escapa a Josa de Cadí i “hi estic molt a gust”"No necessito res més, tres hores a Josa són com tres dies de vacances a qualsevol lloc". "Som poca gent, com a molt setanta persones, i passem els dies petant la xerrada tranquil·lament i badant sense fer gaire res, que de vegades també va bé. Aprofito per anar a comprar el diari i fer esmorzars d'aquells que no fas habitualment. I com que m'agrada fer muntanya, faig alguna excursió o vaig a caminar".

Jordi Turull a Josa

( Foto:Jordi Turull amb la seva germana Isabel, el seu germà Marc i la seva mare, una de les primeres vegades que van pujar a Josa de Cadí)

Des de l'empresonament de Jordi Turull, el petit poble de Josa de Cadí no ha parat de mostrar la solidaritat i el suport dels seus veïns i veïnes i de reclamar el seu alliberament. A la plaça del poble, una pancarta expressa l'estimació que el poble sent per al polític empresonat i li recorda que Josa està al seu costat.

dav

A les xarxes socials, molts dirigents independentistes s’han solidaritzat amb Turull. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el seu condol i li ha enviat “una forta abraçada i tot el meu suport” i el de la seva esposa. “Que sempre us acompanyi el seu record”, ha afegit.

Quim Torra twitter

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, també a la presó pels fets de l’1 d’octubre, ha traslladat també a través les xarxes socials el seu condol i una “abraçada molt forta” a Turull i la seva família.

Oriol Junqueras twitter

El també exconseller Josep Rull, ha assegurat a Turull que el seu pare “se n’ha anat sentint-se immensament orgullós d’haver tingut un fill com tu i una família com la vostra. Ha estat un testimoni de compromís, honestedat i amic”.

Rull twitter

xxx

Mor el pare de l'exconseller Jordi Turull
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad