19.09.2021 |
Viure als Pirineus

DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFOBIA

L'Alt Pirineu contra l'homofòbia

Amb el lema “Reivindica Igualtat”, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat una campanya online que promou el compromís vers la igualtat de gènere i la diversitat afectiva-sexual en l’àmbit laboral.

LGTBI 2
Imatge d'unes mans amb els colors de la bandera LGTBI
L'Alt Pirineu contra l'homofòbia

Amb el lema “Reivindica Igualtat”, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat una campanya online que promou el compromís vers la igualtat de gènere i la diversitat afectiva-sexual en l’àmbit laboral i que alhora,  posa en valor la sensibilització vers les polítiques d’igualtat. 

Sota missatges com “el talent no té condició ni orientació, trenca amb les barreres”,  s’ha volgut posar en relleu que les discriminacions no són un fet aïllat en la nostra societat i que és responsabilitat de tots/es garantir un entorn laboral que respecti els mateixos drets per tothom. 

Aquesta acció s’ha dut a terme des del Servei d’Atenció Integral LGBTI i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, de l’àrea dels Serveis Socials del Consell Comarcal.

El President del Consell, Constantí Aranda, ha comentat que aquestes campanyes han de servir per avançar com a societat, i ha agraït la implicació del personal del consell en aquest projecte, que farà del nostra entorn un espai més justi i integrador.

Aquesta campanya s’enllaça amb una formació  al personal administratiu que tindrà lloc a finals de mes,  en relació a l’aplicació de les polítiques d’igualtat en matèria LGBTI en els diferents serveis que es presten des del Consell i en especial, aquells que pertanyen a l’atenció directa de les persones.

Consoci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell

Per altra banda, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consoci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell s’han adherit a la declaració institucional promoguda per la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia internacional contra l'homofòbia, que es commemora aquest divendres, 17 de maig.

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

LGTBI

El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional LGBTI han promogut que els ajuntaments i les institucions catalanes i les entitats s'adhereixin a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Amb aquesta declaració, el conjunt de les institucions catalanes expressen la voluntat de continuar implementant aquesta llei en tot el seu abast per eradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat. I assegurar el desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental  les persones dels col·lectius i el seus entorns.

Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per la seva identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.  És per això que també es reivindiquen la protecció i el refugi de les persones LGBTI. Amb motiu d'aquesta jornada es condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; s’aposta pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i es fa una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

A Catalunya, i així ho reconeix la Llei, totes les persones han de poder viure llurs diferències de gènere o sexe en condicions d'igualtat, equitat i llibertat.

L'Alt Pirineu contra l'homofòbia
Comentarios