05.08.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aconsella a tota la població l'ús de mascaretes

Les farmàcies d'Andorra esgoten la meitat de les provisions de mascaretes en un dia
dav
Una farmàcia al carrer Major de la Seu d'Urgell/FS
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aconsella a tota la població l'ús de mascaretes

L'alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, fa una crida a la població urgellenca que cal  portar mascareta quan se surti de casa. Al respecte afirma que “amb l'ús de les mascaretes, sobretot, en establiments comercials i espais tancats evitem, si som portadors del #COVID19 (encara que no ho sapiguem), de transmetre'l a una altra persona. El virus no traspassa per via aèria la mascareta”.

L'alcalde de la Seu abunda sobre la importància d’usar mascareta que “si tots portem mascareta, s'evita que el virus no passi (per via aèria) d'una persona a una altra, i no ens pot contagiar, per tant no es propagarà. Per això és molt important que tothom la utilitzi, en la mínima estona imprescindible, si és imprescindible sortir de casa”.

Tothom pot recollir la seva mascareta casolana, de manera gratuïta, a qualsevol de les farmàcies de la ciutat. Aquestes mascaretes casolanes han estat elaborades pel grup de voluntaris i voluntàries @mascaretessolidarieslaseu

A la Seu d'Urgell ja s'han repartit un total de 7.500 mascaretes casolanes al conjunt de la població urgellenca, així com altres municipis de la comarca. Aquestes proteccions s’han fet arribar a botigues i empreses obertes de serveis essencials, al personal de l'administració pública; a cuidadors i cuidadores de persones grans i a persones vulnerables, als voluntaris i voluntàries de La Seu en Xarxa, així com a la població en general.

Els voluntaris i voluntàries de @mascaretessolidarieslaseu estan elaborant 1.000 mascaretes més. La novetat d’aquesta nova tongada de mascaretes és que també n’hi haurà de talles infantils.

Andorra

Les farmàcies d'Andorra van viure aquest dimarts un dels dies més intensos de l’any després que la població és mobilitzés en massa per aconseguir les mascaretes sanitàries que s’hauran de portar un cop es comenci a aixecar el confinament. Les imatges de persones fent cua davant de les farmàcies per comprar les seves mascaretes, va provocar un efecte crida.

Farmàcia Roser Miró

(Foto: Farmàcia Roser Miró d'Andorra la Vella)

Pel que fa al funcionament del registre de compradors que han de portar les farmàcies en col·laboració amb el govern andorrà, el ministre Joan Martínez Benazet va explicar que el registre té l’objectiu d’evitar l’acaparament. El govern vol evitar la picaresca que un ciutadà anés a diverses farmàcies a comprar-ne i evitar així el límit de dues mascaretes per persona.

Arriben 70.000 mascaretes de la Xina

Andorra Telecom va fer efectiu, dimecres passat, el lliurament al Govern d'Andorra d’un carregament de 70.000 mascaretes de protecció per la COVID-19 provinents de la Xina. El material va ser tramès per l’empresa xinesa Huawei que les va oferir a la companyia andorrana per lluitar contra la malaltia.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aconsella a tota la població l'ús de mascaretes
Comentarios