13.07.2020 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Investiguen ajuts del govern a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

L'advocat de Gerard Figueras, Francesc Sànchez, s'ha mostrat molt sorprès perquè l'expedient de la candidatura de Pirineus-Barcelona 2030 és un projecte "programat i lligat" amb el govern espanyol
Imatge d'un tot terreny de la Guàrdia Civil sortint del recinte de la Secretaria General de l'Esport/Xavi Toscano
Imatge d'un tot terreny de la Guàrdia Civil sortint del recinte de la Secretaria General de l'Esport/Xavi Toscano
Investiguen ajuts del govern a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona va detectar un presumpte intent de «vehicular» fons de la candidatura olímpica dels Jocs Pirineus-Barcelona 2030 a través d’una fundació. Les presumptes irregularitats s’han detectat arran d’un cas que segueix aquest jutjat i que investiga el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’exconsellera del PDeCAT, Maite Fandos, per presumptes irregularitats en les subvencions atorgades a fundacions de l’òrbita de l’extingida CDC.

La Guàrdia Civil, per ordre del jutge, va dur a terme aquest dimarts diversos escorcolls a la seu de la Secreteria General de l’Esport i de l’Activitat Física i la del Consell Català de l’Esport, situades a Esplugues de Llobregat, així com als domicilis particulars de Figueras i Fandos, que van ser detinguts en l’operatiu amb dues persones més. El magistrat, Joaquín Aguirre, basa els indicis en converses telefòniques que apunten a una presumpta “arbitrarietat i partidisme” en “les subvencions directes”, així com al possible delicte de “malversació”.

La Guàrdia Civil va abandonar les instal·lacions de la Secretaria General de l'Esport cap a les 8 del vespre, després d'un registre que va durar unes dotze hores per investigar el suposat desviament de fons públics d'aquest organisme a entitats vinculades a CDC en el marc de l'operació 'Voloh'.

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha dormit en dependències policials i està previst que passi a disposició judicial aquest dimecres, segons ha confirmat el seu advocat, Francesc Sànchez. En la mateixa situació es troben els altres tres detinguts, entre els quals l'exregidora d'Esports del PDeCat a l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona Maite Fandos. En declaracions als mitjans de comunicació quan s'ha acabat el registre, Sànchez ha subratllat que les entitats esportives de les quals la Guàrdia Civil ha demanat l'expedient són "amb un marcat sentit sobiranista".

Sànchez ha afirmat que la Guàrdia Civil ha demanat expedients d'entitats "molt concretes" i relacionades amb el "món sobiranista". Aquestes entitats són, ha assenyalat l'advocat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Plataforma Pro-seleccions esportives de Catalunya i la Federació Catalana de Gimnàstica. "No han demanat cap expedient de la petanca de Sant Cosme, perquè ens entenguem", ha dit.

La Guàrdia Civil també ha demanat l'expedient del Canal Olímpic i de la candidatura de Pirineus-Barcelona 2030, fet que ha sorprès de "forma important" Sànchez ja que és un projecte "programat i lligat" amb el govern espanyol, ha apuntat. En qualsevol cas, l'advocat de Figueras ha defensat que els expedients són "immaculats" i ha recordat que aquests documents necessiten la firma de l'interventor i del secretari per afirmar que "els polítics no fan el que volen".

També ha negat vinculacions "amb cap partit polític" d'Igman i ha ressaltat que es tracta d'una entitat de cooperació internacional de molt prestigi, que com moltes altres rep publicitat institucional, ha dit.

L'advocat ha lligat l'actuació policial amb el moment polític actual: "Estem acostumats que en moments de pressió política, avui tenien lloc moviments interessants a Madrid, es produeixin aquest tipus de requeriments de la justícia, però nosaltres, com sempre, hi col·laborarem".

 

Investiguen ajuts del govern a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030
Comentarios