17.04.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

El govern torna a decretar el confinament comarcal a partir de divendres

L'augment de la nova variant britànica i la creixent pressió hospitalària porten el govern a limitar, de nou, la mobilitat
Mossos control ctra Andorra
Un control de Mossos a la carretera d'Andorra /Mossos d'Esquadra
El govern torna a decretar el confinament comarcal a partir de divendres

El confinament comarcal torna a partir de divendres. El Procicat ha decidit fer marxa enrere i ja no permetrà que les bombolles de convivència puguin sortir de la comarca, una excepció en les restriccions que ha estat vigent des del 15 de març; tres caps de setmana, amb les vacances de Setmana Santa incloses, que han permès agafar una mica d'aire.

Salut Roda de premsa 7 04 2021

La situació epidemiològica, però, no és bona. La xifra de pacients Covid ingressats és de 1.712, 458 dels quals són a les UCI, 13 més que aquest dimarts. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja avisava que aquesta pressió hospitalària no és sostenible:

"El dia 26 de març vam trencar per sota la barrera dels 400, fa tot just 10 dies. (...) Anem a un ritme que no el podrem sostenir i hem de veure l'impacte de la interacció social d'aquesta setmana, que es notarà d'aquí uns dies."

La situació és preocupant per l'augment de la nova variant britànica i també perquè encara no es veuen els efectes de l'obertura de la Setmana Santa, un període en què hi ha hagut un infradiagnòstic de contagis. Dilluns de Pasqua, per exemple, se n'han confirmat 300 menys del que seria habitual en un dilluns qualsevol. 

El govern torna a decretar el confinament comarcal a partir de divendres
Comentarios