14.05.2021 |
Viure als Pirineus

ESPAIS NATURALS

El Govern limitarà els aforaments dels parcs naturals a la capacitat dels aparcaments

El conseller Sàmper assegura que el Procicat ho aprovarà divendres perquè la situació actual limitava el pas de bombers i ambulàncies
Pla general dels vehicles aparcats a La Molinassa el 12 d'agost del 2020. (horitzontal)
Vehicles aparcats a La Molinassa, l'aparcament de la Pica d'Estats aquest estiu /PNAP
El Govern limitarà els aforaments dels parcs naturals a la capacitat dels aparcaments

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que el Procicat aprovarà aquest divendres la limitació dels aforaments dels parcs naturals a la capacitat dels aparcaments. En una entrevista a Rac1 ha dit que amb aquesta nova restricció es vol "aturar" el que va passar la setmana passada al Montseny amb "quilòmetres i quilòmetres de cotxes a la carretera que haguessin impedit el pas d'un cotxe de bombers en cas d'emergència" o d'una "ambulància".

Pla de detall de dos autocaravanes estacionades a l'aparcament de Sant Joan de l'Erm, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu i al municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). Imatge del 16 de setembre de 2020 (Horitzontal).

(Foto: Dos autocaravanes a l'aparcament de Sant Joan de l'Erm, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu /Albert Lijarcio)

Aquest estiu s'han produït aglomeracions de vehicles a diferents espais naturals de l'Alt Pirineu. Precisament, l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Àreu, al Pallars Sobirà, considerava necessària la regulació de l'accés rodat a l'aparcament de La Pica d'Estats. Té capacitat per a 90 vehicles però la majoria de dies d'aquest estiu s'ha vist "desbordat" amb més de 200 cotxes que hi volien accedir. Tot i això, el president de l'EMD, Iu Escolà, afirmava que la decisió l'havien de prendre els veïns del poble, propietaris de la pista i els terrenys. Àreu és l'únic accés per anar a la Pica d'Estats des de Catalunya. Anualment, travessen el poble de 74 habitants uns 10.000 vehicles. Escolà entén que la regulació no es pot fer de manera "precipitada" i alerta que s'ha de fer molt bé per evitar desplaçar el problema al poble d'Àreu.

El Govern limitarà els aforaments dels parcs naturals a la capacitat dels aparcaments
Comentarios