05.12.2020 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

El Govern crea la comissió interdepartamental dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona

El grup s'encarregarà de seguir i avaluar els resultats del programa que prepara la proposta per al 2030
El fondista pirinenc Sadurní Betriu/Ràdio Seu
El fondista pirinenc Sadurní Betriu/Ràdio Seu
El Govern crea la comissió interdepartamental dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona

El Govern ha creat la Comissió Interdepartamental del Programa per impulsar la candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona. Així ho ha anunciat la Generalitat aquest dimarts, tot explicant que el grup estarà format per representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat; d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, de les delegacions territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran, i Catalunya Central i de l’Agència Catalana de Turisme. L'entitat s'encarregarà de seguir i avaluar els resultats del programa, aprovat el març passat, que prepara la candidatura de Catalunya als Jocs Olímpics d'Hivern per al 2030.

La Comissió tindrà com a president el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. La secretaria anirà a càrrec d'una persona designada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que podrà també contractar els professionals externs que siguin necessaris perquè el programa tiri endavant.

Els objectius del programa, creat el març de l'any passat, són intercanviar informació i experiències en l’àmbit de l’esport, especialment en l’àmbit de les competicions esportives de caràcter internacional; estudiar i analitzar els reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica i, per últim, aprofitar l’expertesa tècnica dels organismes i entitats de la Generalitat sobre els esdeveniments esportius competitius.

El Govern recorda que lidera des del 2017 la Taula de treball permanent dels Jocs d’Hivern del 2030, formada per uns 50 representants d’institucions públiques i privades. A més, la Taula compta amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català.

El Govern crea la comissió interdepartamental dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona
Comentarios