04.08.2021 |
Viure als Pirineus

Francisco Lòpez: "A DermAndTek tenim la tecnologia més avançada"

Parlem amb el reconegut dermatòleg Francisco Lòpez Gil que ens explica els avançats serveis que s'ofereixen des del centre mèdic DermAndTeck situat a Escaldes, Andorra, i equipat amb la més avançada tecnologia aplicada al camp de la dermatologia.

DR.LOPEZ GIL
El doctor Francisco Lòpez és un reconegut dermatòleg.
Francisco Lòpez: "A DermAndTek tenim la tecnologia més avançada"

Què és Dermandtek?
DermAndTek és un centre on oferim serveis de Dermatologia clínica per a adults i nens; Dermatologia quirúrgica; Laserteràpia, PUVAteràpia i Dermatologia Estètica. El nostre centre està equipat amb la més avançada tecnologia aplicada al camp de la Dermatologia.

Qui en forma part?
El centre està dirigit per un equip de dermatòlegs amb una sòlida formació científica, una àmplia experiència i al capdavant de la innovació. Vam fundar fa 22 anys, el servei de Dermatologia de l’Hospital Teknon de Barcelona. L’equip de professionals està confeccionat pel Dr. Dídac Barco i l’equip d’infermeria, per la Sra. Isabel Castellet, per l’Àngel Sànchez, la Salomé Correia i jo mateix.

A qui va dirigit?
A tothom que tingui una patologia dermatològica tant pediàtrica com en adults, a qui vulgui realitzar una revisió, prevenció, seguiment o tractament del càncer de pell, així com dur a terme un tractament de dermatologia estètica. Estem oberts de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 i els dissabtes pel matí.

Quins són els tractaments que més empreu? Perquè?
La base assistencial de la clínica es la dermatologia clínica  tant en adults com en nens. Actualment els tractaments que més emprem son: la PUVAteràpia en dermatitis atòpica i psoriasis, tractament amb làser per taques, berrugues, varius i cuperosi i tractaments de dermatologia estètica com el farciment amb toxina botulínica, àcid hialurònic i vitamines.

Què s’entén per epiluminiscència digital? Per a que ho feu servir al centre? Actualment, el càncer cutani és el tumor més freqüent de l’esser humà. El diagnòstic precoç és el seu factor pronòstic principal. L’epiluminiscència digital ens permet explorar tota la pell del pacient mitjançant un escàner amb llum polaritzada que emmagatzema totes les pigues en l’historial del pacient, facilitant un control molt precís i amb una alta fiabilitat (94%) de mínims canvis sospitosos tant en la forma, la textura com en el tamany així com en la identificació d’una nova piga. 

Quin ús mèdic pot tenir la radiació ultraviolada que utilitzeu a Dermandtek?
A causa de la climatologia que tenim al Nord de Cataluny i Andorra, ens trobem amb molts casos de Dermatitis Atòpica i Psoriasis. És per aquest motiu que a DermAndTek hem apostat per introduir una unitat de fototeràpia. Aquesta tècnica implica l’ús de radiació ultraviolada emesa per un dispositiu mèdic dermatològic homologat per aconseguir un efecte terapèutic anti-inflamatori. Les radiacions ultraviolades UVA i UVB són excel•lents per al tractament de moltes malalties cutànies i tenen una de les millors taxes de resposta amb un perfil mol elevat de seguretat i comoditat per als pacients amb psoriasis, dermatitis atòpica, vitiligen o alopècia areata.

Per a quins tractaments utilitzeu el làser? Aquests poden tenir efectes adversos?                                                                                                 Disposem de dos tipus de làsers a la clínica: la plataforma làser ICON i el làser de CO2. El primer l’utilitzem per eliminar taques solars, vermellors facials com la cuperosis i la rosàcia, varícules, venetes, cicatrius d’acne i quirúrgiques, queloides o estries, així com per realitzar fotorrejoveniment i depilació làser mèdic. El làser de CO2 l’emprem per extraccions ambulatòries, petits tumors i xantelasmes. Aquests làser si són utilitzats per metges especialistes no tenen cap efecte advers. Ara, si no es coneix bé el funcionament de l’aparell o no es fa un estudi previ del fototipus de pell del pacient ens podem trobar amb cremades o amb resultats no satisfactoris.

Quines pràctiques oferiu per millorar la pell? Com les dueu a terme?
Millorem l’aspecte de la pell amb peelings i amb tractaments antiaging personalitzats. Duem a terme tractaments amb toxina botulínica, vitamines, plasma ric en plaquetes, àcid hialurònic i fotorrejoveniment amb làser per activar el col•lagen. A més a més, hem incorporat la diagnosi facial digitalitzada, el Fotofinder Adonia, que ens aporta informació de la complexió cutània i del grau d’envelliment facial i això ens ajuda a orientar i realitzar un seguiment personalitzat de quin tractament mèdic i/o procediment estètic és el més apropiat. 

Centre Mèdic DermAndTek / Tel: 00376 886100 /

Facebook: https://www.facebook.com/Dermandtek/?fref=ts

Francisco Lòpez: "A DermAndTek tenim la tecnologia més avançada"
Comentarios