23.02.2020 |
Viure als Pirineus

La Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus es renova

Aquest diumenge s’ha celebrat a La Seu d’Urgell l’assemblea general de la Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus (FEBRUPI). S’ha renovat la junta directiva i s’han fixat els nous objectiu de l’entitat. El nou centre de testatge a La Seu d’Urgell, primer objectiu de la FEBRUPI.

La nova junta de FERBUPI. A baix, Amadeu Ribot; Josep M. Moga; Anna Vidal; i Xavier Puig. A dalt; Raimon Mir; Mònica Pont; i Ramon Font.
La nova junta de FERBUPI. A baix, Amadeu Ribot; Josep M. Moga; Anna Vidal; i Xavier Puig. A dalt; Raimon Mir; Mònica Pont; i Ramon Font.
La Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus es renova

Després de dotze anys com a president de FEBRUPI, el ramader Albert de Moner i la resta de la seva junta han estat homenatjats en l’assemblea de la Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus que s’ha celebrat aquest diumenge a La Seu d’Urgell. La única candidatura que es presentava per agafar el relleu a la junta sortint ha estat escollida per unanimitat, amb els vots favorables de tots els socis assistents a l’acte.

La nova junta, que per primera vegada té presència femenina, està encapçalada per Josep M. Moga, ramader de Casa Pau de Bagergue (Naut Aran) i de 38 anys. Després d’uns anys com a regidor a l’ajuntament de Naut Aran, Moga s’ha dedicat sobretot a fer de professor d’esquí alpí a l’estació de Baqueira-Beret i a la ramaderia, criant vaques alletants de raça Bruna dels Pirineus.

El nou president, juntament amb la resta de la nova junta de FEBRUPI, han aprofitat l’assemblea per fixar els propers objectius de la Federació entre els quals destaca, sobretot, aconseguir que es construeixi i es posi en funcionament el nou centre de testatge de vedells que s’ha de situar a l’ECA de Bellestar, a la finca Les Colomines-Bellestar, al municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell).

Actualment, el testatge de vedells de raça Bruna es porta a terme a les instal·lacions de què disposa la Federació a Gavet de la Conca (Pallars Jussà). Un cop s’inauguri el nou centre per als vedells, està previst traslladar a Gavet de la Conca les vedelles de recria de raça Bruna dels Pirineus.

Tant la junta sortint com la nova junta escollida aquest diumenge han coincidit en reivindicar que els tràmits burocràtics deixin d’obstruir la construcció i obertura dels nous espais que des de FEBRUPI es consideren tan necessaris, i que a més ja compten amb el finançament per portar-se a terme, un finançament que provindrà de la Generalitat i de les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, a parts iguals.

En aquest sentit des de FEBRUPI s’ha lamentat que cap representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació hagi estat present a l’assemblea. Sí que hi ha assistit en canvi l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, al qual Albert de Moner ha agraït el seu suport a la FEBRUPI durant la seva presidència, i també l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, a més del president del consell comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

Més informació: www.brunadelspirineus.org

Comentarios