24.09.2020 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ DE FONS

Les estacions d'esquí nòrdic acomiaden la temporada amb més de 62.000 visitants

Tuixent-La Vansa ha concentrat gairebé la meitat d'usuaris i els grups d'escolars han crescut un 28 per cent

L'estació de Tuixent-La Vansa el desembre passat/Albert Lijarcio
L'estació de Tuixent-La Vansa el desembre passat/Albert Lijarcio
Les estacions d'esquí nòrdic acomiaden la temporada amb més de 62.000 visitants

Les estacions d'esquí nòrdic catalanes han rebut aquesta temporada la visita de 62.362 usuaris, xifra que representa un descens del 18 per cent respecte a la de fa un any però que es valora de forma positiva si es té en compte l'escassetat de nevades que s'han registrat en els darrers mesos. El complex alturgellenc de Tuixent-La Vansa ha assolit el rècord de dies d'obertura, amb 154, i pràcticament ha concentrat la meitat del conjunt de visitants, ja que per aquestes pistes hi han passat 28.576 usuaris. Pel que fa als forfets de temporada, se n'han venut 1.409, un 50 per cent més que la temporada anterior. També ha crescut en un 28 per cent el nombre de grups escolars, públic que ha representat aproximadament una quarta part del total.

Malgrat que la temporada ha estat marcada per la falta de precipitacions i les temperatures elevades, des de la Mancomunitat de les Estacions d'Esquí Nòrdic asseguren que ha estat la tercera millor dels darrers catorze anys en volum d'usuaris. Si bé la majoria de complexos situats en diferents comarques del Pirineu, a excepció del de Tuixent-La Vansa, han estat oberts entre 35 i 60 dies, la primera nevada que va caure a finals d'octubre va animar les vendes dels forfets de temporada, segons ha explicat la tècnica d'aquest organisme, Imma Obiols, que també ha recordat que l'hivern ha estat pràcticament dominat per l'anticicló, a diferència del que passava fa un any.

Obiols també ha explicat que el programa d'esport blanc escolar ha pogut desenvolupar-se amb normalitat i ha destacat que els grups han crescut un 28 per cent respecte a la temporada anterior, el que vol dir que s'ha passat dels 11.782 visitants escolars del 2017-18 als 15.151 d'enguany. Mentre, la tipologia de clients torna a quedar molt igualada entre els esquiadors, que representen el 27 per cent, i els raquetistes, que han estat el 22 per cent.

Tot i que l'estació de Tuixent-La Vansa va tancar el 16 d'abril, després d'haver estat oberta durant 154 dies, la resta de complexos que formen part de Tot Nòrdic, com són Tavascan (Pallars Sobirà), Lles (Cerdanya), Aransa (Cerdanya), Sant Joan de l'Erm (Alt Urgell), Guils Fontanera (Cerdanya) i Virós - Vall Ferrera (Pallars Sobirà) han acomiadat la temporada aquest dilluns, mantenint les seves instal·lacions obertes per a ús turístic, així com també els seus circuits de raquetes.

Les estacions d'esquí nòrdic acomiaden la temporada amb més de 62.000 visitants
Comentarios