22.10.2020 |
Viure als Pirineus

TECNOLOGIES

Esquiar a Tuixent i pagar el mòbil a Andorra

Una parella de Guissona esquia a Tuixent-la Vansa però li carreguen el roaming del seu mòbil com si es trobés a Andorra

Marta Puig i Miquel Parramon a Tuixent-la Vansa/Clara Parramon
Marta Puig i Miquel Parramon a Tuixent-la Vansa/Clara Parramon
Esquiar a Tuixent i pagar el mòbil a Andorra

Miquel Parramon i la seva dona Marta Puig, veïns de Guissona, van anar a practicar esquí de fons a l’estació de Tuixent-la Vansa, a l’Alt Urgell, que es troba a 34,5 quilòmetres de distància d’Andorra. Fins aquí tot normal, si no fos per la desagradable sorpresa que es van endur els dos segarretes quan la companyia de telecomunicacions de Parramon i Puig els va cobrar 18 euros de roaming, al connectar-se automàticament a Andorra Telecom. I tot això sense haver posat el peu, ni els esquís, al Principat

Miquel Parramon i Marta Puig van reclamar a la companyia andorrana, però els feien passar amb raons. “Aquestes són coses que passen, reclami-ho a la seva companyia”, deien els andorrans. Per la seva banda, els de la seva companyia espanyola O2 mobile - una filial Low Cost de Movistar - es despenjaven amb un simple “això acostuma a passar quan s’està a prop d’una frontera”. Trobar-se a 34,5 quilòmetres en línia recta i 70 per carretera no semblaria respondre objectivament al concepte d’estar prop de la frontera del riu Runer. 

Parramon va donar a conèixer el cas a través del seu compte de twitter i es va posar en contacte amb la companyia de telecomunicacions andorrana. Els d’Andorra Telecom, “primer em deien que no, que no en volien saber res, però després, quan ho vaig penjar al twitter, algú ja es va posar les piles”. Va ser aleshores quan va rebre un missatge privat assegurant-li que tot plegat ja estava arreglat i que havien modificat els equipaments perquè no arribés el senyal a Tuixent i Port del Comte. “Ben bé arreglat no deu estar - diu Parramon - perquè conec gent que aquest dissabte van anar a esquiar a Tuixent i encara els va passar el mateix”.

Miquel Parramon: “Les companyies de telecomunicacions són els bandolers del segle XXI, bandolers invisibles i de guant blanc, però que t’assalten igualment als boscos”

Miquel Parramon assegura indignat que “les companyies de telecomunicacions són els bandolers del segle XXI, bandolers invisibles i de guant blanc, però que t’assalten igualment als boscos”. Parramon està convençut que molts usuaris no reclamen a les companyies perquè es tracta d'una quantitat petita, però “a molta gent li ha passat això mateix durant anys i les companyies, les d’aquí i les d’allà, hi guanyen molts diners i ja els va bé”.

Un veí de Tírvia: "Vaig trucar a la sogra per demanar-li si volia pa i em va costar tres vegades més la trucada que no pas el pa"

Aquest dies els comentaris al compte de twitter de Parramon bullien. Són molts els veïns i veïnes de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Solsonès que s'han trobat en situacions com aquesta. Miquel Parramon recorda un comentari d'un veí de Tírvia que deia això: "Vaig trucar a la sogra per demanar-li si volia pa i em va costar tres vegades més la trucada que no pas el pa". Malgrat tot, l’esquiador de Guissona vol creure el que li han dit: “Andorra té la bona voluntat d’arreglar aquesta situació”.

 

 

 

Esquiar a Tuixent i pagar el mòbil a Andorra
Comentarios