25.07.2021 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS 14F

Per primera vegada, ERC guanya a la Seu d'Urgell unes eleccions al Parlament de Catalunya

L'independentisme obté més del 50% a totes les capitals pirinenques menys a Vielha e Mijaran
Eleccions 14 F Recompte Rosa Talamàs TV3
Recompte en una mesa electoral de la Seu d'Urgell amb Rosa Talamàs/ TV3
Per primera vegada, ERC guanya a la Seu d'Urgell unes eleccions al Parlament de Catalunya

ERC ha guanyat per primera vegada a la Seu d'Urgell, des de la República, unes eleccions al Parlament de Catalunya. Els republicans han obtingut el 26,2% dels vots, 1,1 punts més que el partit de Jordi Fàbrega, també candidat de Junts per Catalunya i actual alcalde de la ciutat. ERC, doncs, ha quedat al davant de Junts per Catalunya, que ha aconseguit el 24,4% dels vots. La tercera força al municipi ha estat el PSC, que estava liderat per Òscar ordeig, cap de l'oposició al consistori urgellenc, amb el 19,4%.

La Seu d'Urgell resultats 14F

Pel que fa a la suma d'independentistes, ERC, JUNTS i CUP-G tornen a ser majoritaris a la Seu d'Urgell. Sumen el 62,2% dels vots. Respecte a la participació, ha baixat en aquests comicis a causa de la pandèmia. Un 50% dels urgellencs i urgellenques amb dret a vot han anat a les urnes, 25,8 punts menys que el 21D, en què la participació va ser de rècord. El que sí que puja és el vot en blanc. Un 1,4% dels veïns i veïnes s'han decantat per aquesta opció.

Puigcerdà

Victòria, de nou, de Junts per Catalunya a Puigcerdà, malgrat perdre 4,2 punts respecte a les últimes eleccions al Parlament. JUNTS ha obtingut el suport del 25,2% dels veïns i veïnes. ERC ha quedat segona posició amb 4,7 punts menys. Els republicans han aconseguit el 20,5% dels vots. El PSC és tercera força a Puigcerdà, amb el 17% dels vots.

Puigcerdà resultats 14F

A Puigcerdà, els partits a favor de la independència tornen a superar el 50% dels vots, com fa quatre anys. Aquesta vegada, ERC, JUNTS i CUP-G sumen el suport del 59,9% dels veïns i veïnes. Pel que fa a la participació, un 46% dels puigcerdanencs i puigcerdanenques amb dret a vot han anat a les urnes en plena tercera onada de la COVID-19. Això són 30,1 punts menys respecte al 21D, que va ser històrica. El que sí que puja és el vot en blanc. Un 0,9% dels veïns i veïnes han deixat el sobre buit. .

Tremp

Junts per Catalunya torna a guanyar a Tremp. Tot i l'àmplia victòria, ha aconseguit però 5,5 punts menys de suports que el 2017. ERC, el partit d'Antoni Flores, candidat i flamant diputat trempolí, que ha quedat segona amb 11,9 punts menys (21,4%). El PSC, partit de la candidata i flamant diputada, Sílvia Romero, és tercera força a la capital del Pallars Jussà amb el 19,2% dels vots.

Tremp resultats 14F

A Tremp, els partits independentistes tornen a superar el 50% dels vots com fa quatre anys. Aquesta vegada, ERC, JUNTS i CUP-G sumen el suport del 64,2% dels veïns i veïnes. Un 53,8% dels trempolins i trempolines amb dret a vot han anat a les urnes. La participació, doncs, ha estat marcada per la pandèmia i ha baixat 23,2 punts respecte al 21D, que va ser històrica. A més ha pujat el vot en blanc. Un 1,2% dels electors han deixat el sobre buit.

Vielha e Mijaran

El Partit dels Socialistes de Catalunya aconsegueix ser primera força a Vielha e Mijaran. Els socialistes han obtingut el 30,9% dels vots, 11,4 punts més que el 2017. La segona força més votada al municipi ha estat ERC, amb el 15% dels suports; seguit de VOX. L'extrema dreta ha aconseguit el 12,9% dels vots. També destaca la forta patacada de Cs al municipi aranès. Va guanyar el 2017 i ara ha baixat fins a la cinquena posició, amb el 7,4% del suport.

Vielha e Mijaran resultats 14F

Els partits independentistes segueixen sense ser majoritaris a Vielha e Mijaran. ERC, JUNTS i CUP-G s'han quedat amb un 32% dels sufragis. Un 45,8% dels de Vielha e Mijaran amb dret a vot han anat a les urnes. La participació, doncs, ha estat marcada per la pandèmia i ha baixat 28,2 punts respecte al 21D, que va ser històrica. A més ha pujat el vot en blanc. Un 1,1% dels electors han deixat el sobre buit. 

Sort

Junts per Catalunya s'imposa per només 3,7 punts a ERC, segona força. Tot i baixar en suports respecte al 2017, JUNTS ha tornat a guanyar a Sort amb el 29,4% dels vots Els republicans han aconseguit el 27,6% dels vots. La tercera força al municipi és la CUP-G, amb el 15,1%.

Sort resultats 14F

Pel que fa a la suma d'independentistes, ERC, JUNTS i CUP-G tornen a ser majoritaris a Sort. Sumen el 75,8% dels vots. Respecte a la participació, ha baixat en aquests comicis a causa de la pandèmia. Un 59,6% dels sortencs i sortenques amb dret a vot han anat a les urnes, 23 punts menys que el 21D, en què la participació va ser de rècord. El que sí que puja és el vot en blanc. Un 1,5% dels veïns i veïnes s'han decantat per aquesta opció.

El Pont de Suert

El Partit dels Socialistes de Catalunya aconsegueix ser primera força al Pont de Suert. Els socialistes han obtingut el 28,2% dels vots, 10 punts més que el 2017. La segona força més votada al municipi ha estat ERC i amb el 20,3% dels suports; seguit de JUNTS. El partit de Puigdemont ha obtingut el 17,7% dels vots. Maria José Erta, presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i candidata del PDeCAT en aquestes eleccions, ha fet augmentar el percentatge de vot en relació a la resta de Catalunya, un 6,47%.

El Pont de Suert resultats 14F

Per primera vegada al municipi, les forces independentistes han superat el 50%. ERC, JUNTS i CUP-G aconsegueixen el 52,5% dels sufragis. Un 55,7% dels pontarrins i pontarrines amb dret a vot han anat a les urnes. La participació, doncs, ha estat marcada per la pandèmia i ha baixat 23,6 punts respecte al 21D, que va ser històrica. A més ha pujat el vot en blanc. Un 1,1% dels electors han deixat el sobre buit.

Per primera vegada, ERC guanya a la Seu d'Urgell unes eleccions al Parlament de Catalunya
Comentarios