29.05.2020 |
Viure als Pirineus

SOCIETAT DEL CONEIXEMENT

Es presenta al Pirineu el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

Rosa Amorós ha animat a la participació, en el debat públic, dels diferents sectors socials, els emprenedors, la sanitat i el conjunt de la ciutadania de l'Alt Pirineu.
Intervenció de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós
Intervenció de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós
Es presenta al Pirineu el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

Aquest dimarts ha tingut lloc al CETAP de la Seu d'Urgell la sessió informativa a l'Alt Pirineu i el debat participatiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. A l'acte hi ha intervingut la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, que cal disposar de nous recursos per revertir problemàtiques com ara la despoblació i l'envelliment, les quals també influeixen en aquests àmbits vinculats al coneixement. Rosa Amorós ha animat a la participació, en el debat públic, dels diferents sectors socials, els emprenedors, la sanitat i el conjunt de la ciutadania de l'Alt Pirineu.

A banda de la presentació a l'Alt Pirineu i Aran, també hi haurà sessions informatives i debats públics a les vegueries de Barcelona, Camp de Tarragona, Girona, Catalunya Central, Lleida, Terres de l’Ebre i Penedès.

Pacte Nacional Coneixement 1

Més cicles formatius a l'Alt Pirineu

En el debat participatiu que va tenir lloc a la Seu d'Urgell es van reclamar més cicles formatius als centre educatius pirinencs i la necessitat d'incrementar les beques per als estudiants universitaris que han d'anar a formar-se fora de la seva demarcació veguerial.

Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement vol impulsar una estratègia per augmentar la competitivitat empresarial, l'ocupació i fer front a nous reptes socials. 

El Pacte té com a objectiu que el coneixement generat a Catalunya s’incorpori de manera ràpida i efectiva al sistema productiu. Per això, obre ara un procés participatiu per incorporar l’opinió ciutadana.

Com participar-hi?

El procés de participació està obert fins al 31 de desembre. Les persones interessades s’han d’inscriure al portal participa.gencat.cat i fer-hi les aportacions que desitgin.

A més, s’han programat 12 jornades presencials arreu de Catalunya, que tractaran els següents temes:

  • Dimensió global del sistema de recerca. Infraestructures
  • Innovació i transferència del sistema de coneixement
  • Dimensió econòmica global del sistema de coneixement
  • Dimensió global de l'educació superior
  • Talent

Les opinions s’ analitzaran i, si s’escau, s’incorporaran al document final. Es vol que el coneixement generat a Catalunya s’incorpori de manera ràpida i efectiva al sistema productiu

 

Es presenta al Pirineu el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
Comentarios