17.09.2021 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

Els alumnes pirinencs comencen les proves de selectivitat a la Seu, Tremp i Vielha

 S'hauran de complir totes les mesures de prevenció del contagis, tot i que no serà obligatori fer l'examen amb mascareta.
 
Pla general d'alumnes que s'han examinat de la selectivitat a Tremp després de fer el primer examen el 7 de juliol del 2020. (horitzontal)
Alumnes que s'han examinat de la selectivitat a Tremp/Marta Lluvich
Els alumnes pirinencs comencen les proves de selectivitat a la Seu, Tremp i Vielha

Els alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat han començat aquest dimarts, a les nou del matí, les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), en una convocatòria marcada per la covid-19. Els examens es fan a la Seu d'Urgell, Tremp i Vielha i s'hauran de complir totes les mesures de prevenció del contagis, tot i que no serà obligatori fer l'examen amb mascareta.

A la Seu d'Urgell, canvi d'ubicació

Un total de 197 alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat (31 més que al juny de 2018), estan convocats a la Seu d'Urgell, aquest dimarts, a les vuit del matí, al tribunal de les proves de selectivitat ubicat aquest any a l’institut Joan Brudieu, en lloc del centre cultural Les Monges com era habitual, degut a l’increment de la necessitat d’espai derivada de la distància social que han de guardar els estudiants durant les proves.

D’aquests 197 estudiants66 provenen de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), 41 de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya), de l’IOC i 84 són estudiants que han cursat batxillerat a Andorra i que només s’examinen de matèries de la fase específica per incrementar la seva nota d’accés a la fase d’admissió.

En total, s'examinen de la selectivitat a l'Institut de Tremp 80 joves. Per primera vegada els alumnes de la Val d'Aran també es poden examinar a Vielha i, en total, ho han fet 56. A la Seu d'Urgell s'examinen fins divendres 197 joves.

Els pallaresos s'examinen a Tremp

Els alumnes del Pallars s'examinen de la selectivitat per primer cop a Tremp a causa del coronavirus. Aquesta novetat s'ha rebut amb satisfacció pels estudiants tant del Pallars Jussà com Sobirà. Evitar desplaçaments a la Seu d'Urgell o a Lleida, en el cas dels estudiants pallaresos ha estat el principal argument dels joves a l'hora de valorar satisfactòriament aquesta mesura. No haver-se de quedar a dormir fora de casa, també ha estat un altre dels aspectes que els estudiants han destacat positivament. En total, s'examinen de la selectivitat a l'Institut de Tremp 80 joves. Per primera vegada els alumnes de la Val d'Aran també es poden examinar a Vielha i, en total, ho han fet 56. 

A Tremp s'examinen un total de 39 joves de l'Institut de Tremp, 16 de l'Institut de la Pobla de Segur i 25 de l'Hug Roger III de Sort.

Un aula amb alumnes preparats per examinar-se de selectivitat a Tremp el 7 de juliol del 2020. (horitzontal)(Foto:Marta Lluvich)

Mascareta i gel hidroalcohòlic

La pandèmia per la covid-19 obligarà també a un seguit de mesures de prevenció per evitar el risc de contagi, com l'ús obligatori de mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans freqüentment amb gel hidroalcohòlic. Universitats té previst distribuir 2.500 litres d'aquest gel entre les seus d'examen. L'ocupació de les aules serà d'entre una cinquena i una sisena part de la seva capacitat. A més, no hi podrà accedir als llocs d'examen ningú amb simptomatologia covid.

Un altra mesura serà la crida esglaonada per grups i ordre alfabètic per comprovar la identitat dels alumnes i accedir a les aules. En cada franja horària no es podrà sortir de l'aula fins que no hagi transcorregut una hora des de l'inici de la prova i prèvia autorització del professor responsable de l'aula. A més, els recorreguts, les aules i els lavabos estaran senyalitzats, juntament amb recordatoris d'actituds responsables, i els passadissos només podran ser ocupats en el moment d'accedir a les aules.

Pel que fa a la mascareta, serà obligatòria en l'accés i a l'interior de les seus però no durant la realització dels examens. Un cop tothom estigui assegut al seu lloc, que serà el mateix per a totes les proves, i després que s'hagin repartit els enunciats, els alumnes podran treure's la mascareta sempre que es mantingui la distància de seguretat. Tot i això, Universitats ha afegit que "per solidaritat i responsabilitat social" és obligatori dur la mascareta abans que es recullin els exàmens i mentre s'estigui a dins de l'edifici.

Horaris

Els horaris s'han distribuït en franges horàries per evitar al màxim les aglomeracions i les permanències innecessàries a les seus. L'ampliació d'un dia de les proves, que finalitzaran divendres, permetrà aquesta nova distribució, de tal manera que les matèries més nombroses de la fase general, tant les comunes com les de modalitat, queden segregades i repartides en tres dies. A més, s'estableixen tres franges d'examen per dia: per a tots els estudiants les proves començaran a les 9.00, a les 12.00 i a les 15.00 hores.
 

Els alumnes pirinencs comencen les proves de selectivitat a la Seu, Tremp i Vielha
Comentarios