04.12.2020 |
Viure als Pirineus

Els Agents Rurals faran a partir d'aquest divendres les inspeccions de caça amb armes de foc

Arran dels crims d'Aspa s'apliquen aquestes mesures transitòriament fins que el comitè del cos i un grup d'experts determinin els elements per garantir la màxima seguretat.

Els agents rurals en una reunió, aquesta setmana, amb el President Puigdemont.
Els agents rurals en una reunió, aquesta setmana, amb el President Puigdemont.
Els Agents Rurals faran a partir d'aquest divendres les inspeccions de caça amb armes de foc

A partir d'aquest divendres, i de manera temporal, les inspeccions ordinàries de caça que fan els Agents Rurals es realitzaran en condicions similars amb què es desenvolupen els serveis d'antifurtivisme, és a dir, els agents aniran en grups de 3, duran armilles antibales i una arma llarga de foc.

Segons Agricultura, la mort de dos agents el passat dissabte a Aspa (Segrià) a mans d'un caçador ha fet del tot necessari iniciar un procés de revisió immediata de les mesures de seguretat i els elements de defensa personal establerts actualment. És per això, que de forma excepcional s'aplica aquesta mesura a l'espera que el comitè de seguretat i salut del cos, amb l'assessorament d'un grup d'experts, determini quins són els elements concrets que garantiran la màxima seguretat.

El Departament d'Agricultura, a través del Cos d'Agents Rurals (CAR), ha fet arribar aquest dijous la instrucció a tots els seus membres per implementar aquestes mesures addicionals de seguretat i elements de defensa personal a les inspeccions ordinàries en matèria de caça. Així doncs, es faran com es venen desenvolupant els serveis d'antifurtivisme i en comptes d'anar en parelles, els agents rurals aniran en grups de 3, portaran armilles antibales i també una arma llarga de foc, és a dir, una escopeta.

Aquestes mesures es van consensuar aquest dimecres al vespre en el marc de la reunió extraordinària del comitè de seguretat i salut del cos. Aquest comitè està format, per part de l'Administració, per membres de la direcció del CAR i de la subdirecció general de Recursos Humans, Organització i Relacions Laborals, i, per la part social, pels delegats de Prevenció dels diferents sindicats que representen el CAR.

L'adopció d'aquestes mesures es pren de manera temporal a l'espera que un grup d'experts en seguretat pugui assessorar el Cos sobre quins són els elements concrets i més efectius per reforçar i garantir la màxima seguretat en les diferents actuacions que realitzen en matèria de conservació i protecció de medi ambient de país.

Els Agents Rurals faran a partir d'aquest divendres les inspeccions de caça amb armes de foc
Comentarios