28.10.2020 |
Viure als Pirineus

CORONAVIRUS

El primer cafè després de dos mesos

La pluja generalitzada al Pirineu ha fet que aquest dilluns l'entrada a la fase 1 de la desescalada, hagi estat només a mig gas.

El Cafè dels Escoberts de la Seu ha obert aquest matí/FS
El Cafè dels Escoberts de la Seu ha obert aquest matí/FS
El primer cafè després de dos mesos

La pluja generalitzada al Pirineu ha fet que aquest dilluns l'entrada a la fase 1 de la desescalada, hagi estat només a mig gas. Tot i que les terrasses dels bars han pogut obrir després de dos mesos, sempre amb unes determinades condicions, han estat molts els establiments que han continuat tancats, a causa de la climatologia.

Aquest matí eren set els bars de Tremp, capital del Pallars Jussà, que havien obert les seves terrasses. Això suposa un 20% dels establiments que hi ha a la ciutat i que poden oferir aquest servei. Molts bars i restaurants pallaresos estant treballant per poder obrir el més aviat possible amb les màximes garanties.

Les terrasses dels bars poden acollir el 50% de la seva capacitat, però alguns obriran en el decurs d'aquests dies i de cara al proper cap de setmana. Ho aniran fent de manera progressiva mentre que d'altres esperaran a la fase 2, en la que ja es permetrà l'obertura de l'interior dels establiments als clients.

Pel que fa a les empreses i establiments turístics de l'Alt Pirineu, els seus responsables tenen molt clar que no obriran portes fins que hi hagi llibertat de moviment de la ciutadania dins de tot Catalunya. Són de l'opinió que sense visitants no té sentit obrir, perquè el consum intern dins l'àmbit pirinenc és molt reduït, amb només 70.000 habitants. Al Pallars Sobirà, les activitats de les empreses d'esports d'aventura segueixen tancades. Al Parc del Segre de la Seu d'Urgell ha obert el Centre de Tecnificació de Piragüisme d'Aigües Braves.

dav

(Foto:Parc del Segre de la Seu d'Urgell/FS)

L'Alt Pirineu en fase 1 de desconfinament

ES POT AGAFAR EL VEHICLE?

No hi ha restriccions per a l'ús del vehicle si és per anar a qualsevol de les activitats permeses en aquesta fase sense que calgui portar un justificant.

Al cotxe, hi poden anar fins a 9 persones, sense mascareta, si viuen al mateix domicili.

Si no conviuen, només hi poden anar dues persones per fila de seients, i amb mascareta.

Pel que fa a les motos, hi poden anar dues persones, però amb casc integral o amb visera. A les motos compartides és obligatori l'ús de guants.

Pla general d'una de les taules d'una terrassa d'un bar d'Oliana (Alt Urgell) on es veuen tres persones assegudes i el propietari de l'establiment recollint part de la taula en el primer dia de la fase 1 de desescalada, l'11 de maig de 2020 (Horitzontal).

(Foto:terrassa d'un bar d'Oliana/Albert Lijarcio)

ON ES POT ANAR?

Podem desplaçar-nos lliurement on vulguem, també a la segona residència, sempre que el destí estigui dins la mateixa regió sanitària on vivim.

Tot i això, la Generalitat demana que s'esperi a la fase 2 per desplaçar-se a altres municipis.

QUÈ ES POT FER O QUI ES POT ANAR A VEURE?

Podem anar a veure qui vulguem, mentre sigui dins de la nostra regió. Això inclou família o amics, a casa o al carrer.

Han de ser trobades amb un màxim de 10 persones i respectant una distància de seguretat de dos metres.

Però, evidentment, no es pot visitar ningú que hagi donat positiu per coronavirus ni anar de visita a les residències de gent gran.

ES POT SORTIR A QUALSEVOL HORA?

Per sortir a passejar es mantenen els mateixos horaris que hi ha fins ara, tot i que les comunitats autònomes poden avançar o retardar fins a dues hores les franges de sortida i activitat física dels menors de 14 anys.

QUAN I ON ES POT SORTIR A FER ESPORT?

A més de les franges horàries actuals, podem anar, amb cita prèvia, a instal·lacions esportives a l'aire lliure i gimnasos, sempre que l'activitat prevista no impliqui contacte físic entre persones.

No es poden fer servir els vestidors, i de moment les piscines queden excloses d'aquest punt.

dav

QUÈ PASSA AMB ELS BARS I RESTAURANTS?

Poden obrir, però només les terrasses i ocupant com a màxim la meitat de les taules que tenen autoritzades, que han d'estar a 2 metres de distància de les altres i amb un màxim de 10 persones a cada taula o agrupació de taules.

Els establiments hauran de netejar les taules i canviar els elements que hi hagi a sobre, com ara la carta, després de cada ús. També podran continuar oferint menjar per emportar-se.

Malgrat aquests canvis, molts establiments han decidit no obrir aquest dilluns perquè les restriccions no els permetran cobrir costos.

El primer cafè després de dos mesos
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad