25.01.2021 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

La Diputació de Lleida distribueix 1.750 tones de potassa durant el temporal Filomena

L’afectació ha estat en 810 km de les carreteres de titiularirat de la Diputació.
Un camió tirant potassa a la LV-9123 a Gavet de la Conca/DdLl
Un camió tirant potassa a la LV-9123 a Gavet de la Conca/DdLl
La Diputació de Lleida distribueix 1.750 tones de potassa durant el temporal Filomena

El Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida ha distribuït, entre els dies 6 i 11 de gener, 1.750 tones de potassa a diferents ajuntaments, degut a les incidències causades per les nevades i gelades del temporal Filomena.

Els dies 9, 10 i 11 de gener han estat els de més incidències amb treballs realitzats a peu de carretera i a l’oficina central del Servei de Vies i Obres de la Diputació, que ha posat a disposició dels ajuntaments els recursos humans propis amb els tres enginyers del servei i els sis capatassos, coordinats pel director del Servei i el diputat de l’Àrea. Les incidències s’estima que han afectat un total de 550 km de la zona 1, sobretot a la comarca de les Garrigues; 150 km a la zona 2, i 110 km a la zona 3.

La planificació dels treballs amb les constructores de les zones 1, 2 i 3 es va realitzar per part dels enginyers el dia 5 de gener. Justament aquest dia es va comunicar a tots els ajuntaments de la demarcació que tenien potassa per fundents a la seva disposició. Les peticions s’havien de fer per EACAT al centre operatiu per autoritzar els abastaments, anant a càrrec dels propis ajuntaments el transport del fundent.

Així, el Servei de Vies i Obres ha dut a terme tasques com:

1.- Coordinació i fiscalització dels treballs dels equips de neteja de carreteres amb la retirada de neu mitjançant equips ordinaris i extraordinaris. Els equips ordinaris són els que la contracta de cadascuna de les 3 zones de Lleida ha de tenir disponibles permanentment d’acord amb el contracte de manteniment. Els equips extraordinaris es contracten a banda de les feines ordinàries per treball excepcionals.

Només s’han utilitzat equips extraordinaris a la zona 1, tal i com ja es va dissenyar per l’operatiu del temporal Filomena. A la zona 3 s’ha hagut de contractar un tractor amb pala per treballs extraordinaris a la carretera de Tornafort, mentre que a la zona 2 no n’ha requerit cap mitjà extraordinari

2.- Respondre a les peticions de les incidències dels Ajuntaments, i puntualment, col·laborar amb les altres administracions, de forma bilateral, i per major efectivitat dels mitjans disponibles a carreteres properes a les de la Diputació, ja sigui amb cessió de mitjans mecànics o humans.

3.- Atendre trucades de Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Bombers per resoldre incidències com la caiguda de cable elèctric a la carretera Aspa-El Cogul, o altres habituals en aquests temporals, a més d’atendre totes les incidències que mossos i bombers els requerien.

4.- Informar al CIVICAT i a diferents administracions locals interessades de l’estat de les carreteres de la Diputació a la demarcació de Lleida mitjançant quatre comunicats diaris per fer el seguiment i informar a la ciutadania.

5.- Atendre i gestionar les peticions i dubtes dels ajuntaments sobre el subministrament de material fundent (potassa).

La Diputació de Lleida distribueix 1.750 tones de potassa durant el temporal Filomena
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad