31.10.2020 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (1 MAIG)

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran es manté estable el nombre de positius i creix el de sospitosos

També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats.
Entrada a l'Hospital de Cerdanya/HdC
Entrada a l'Hospital de Cerdanya/HdC
A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran es manté estable el nombre de positius i creix el de sospitosos

El Departament de Salut ha informat, aquest divendres dia 1 de maig, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 348 casos positius registrats, dos més que ahir, i 1025 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 75 positius i 99 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 160, una més que ahir i dos més que abans d'ahir..

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l'hospital de la Seu seguim amb un pacient ingressat positiu que evoluciona bé a planta i en queda un pendent de resultats (l’altre ha donat negatiu). No hem tingut cap nova mort, ni s’ha donat cap alta ni fet cap trasllat".Pel que fa a l'àmbit d'influència de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'UrgellJordi Fàbrega ha explicat que "ara mateix tenim 206 persones aïllades, de les quals 31 són casos confirmats, 95 sospites i 80 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 138 persones. Acumulats han aïllat al domicili 47 casos confirmats positius, 149 sospites i 148 contactes (total 344). Recordeu que són xifres de tota l’Àrea Bàsica de la Seu d’Urgell".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell es manté com una de les comarques catalanes amb menys contagis (66) i morts (6) per coronavirus, amb una taxa de mortalitat de menys del 0,03%. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 42 i 15 casos positius respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 103 contagiats i a la Vall d'Aran encapçala el nombre d'infeccions confirmades a l'àrea pirinenca, amb 109 i lamenta 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 7 contagis i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 57.093 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 130.346 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.987 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.881 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 618.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.366 són professionals sanitaris, mentre que 5.077 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 31.236 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.453 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 26.721 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.401 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 3.022 han mort a una residència, 129 a un centre sociosanitari i 579 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran es manté estable el nombre de positius i creix el de sospitosos
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad