RECERCA

La CUP presenta a la UdL el Centre Tecnològic de la Llet i el Formatge de la Seu d’Urgell

La CUP proposa que l’IRTA i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària formin part del Centre Tecnològic de la Llet i el Formatge de la Seu d'urgell
Reunió rector UdL_centre formatge_17_09_2021
photo_camera Reunió de membres de la CUP amb el rector de la UdL, Jaume Puy / CUP

La Candidatura d’Unitat Popular ha dut a terme aquest divendres una reunió amb Jaume Puy i Llorens, rector de la Universitat de Lleida, per tal de presentar a aquesta institució la proposta de creació d’un centre de recerca i desenvolupament de la llet i el formatge a la Seu d’Urgell que la CUP està impulsant i que va presentar públicament el passat juny.

La formació proposa la creació d’aquest centre que ha de tenir part pública d’obrador i una part de recerca  publicoprivada, on la formació defensa que hi hauria de participar l’IRTA i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), tan la branca de ciència i tecnologia dels aliments, com veterinària, com enginyeria forestal i enginyeria agrària.

Aquest centre s’hauria de dedicar a estudiar, analitzar, proposar alternatives, dissenyar nova maquinària i la implementació de les noves tecnologies al sector primari. Un projecte arrelat al territori, un projecte que s’enxarxa amb la llarga tradició lletera de la comarca de l'Alt Urgell i que ha de permetre donar feina qualificada a joves, directament al centre de recerca o indirectament en tota la cadena de la llet i, per altra banda, es donaria resposta a la necessitat d’una gestió territorial dels recursos naturals del Pirineu.