22.10.2020 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Compromís per Tremp demana consolidar els parcs de bombers del Pirineu com a parcs mixtos

Compromís per Tremp recull les demandes dels bombers per garantir l’efectivitat d’aquest sistema d’emergències
Parc de Bombers de Tremp/CxT
Parc de Bombers de Tremp/CxT
Compromís per Tremp demana consolidar els parcs de bombers del Pirineu com a parcs mixtos

El Parc de Bombers de Tremp és un parc mixt de bombers professionals i bombers voluntaris, que respon a un model de funcionament vigent des dels anys 80 que fa temps que està en crisi per la manca d’incorporació tant de professionals com de voluntaris. L’orografia i les comunicacions al Pirineu fan necessari el manteniment d’aquest sistema, per la distància entre els parcs de Bombers i la dispersió geogràfica.

Compromís per Tremp demana que es destini un vehicle autoescala al Parc de Tremp per atendre les necessitats que ha de cobrir en tant que Àrea Bàsica d’Emergències.

'Compromís per Tremp' ha fet seva la demanda dels bombers de consolidar els parcs del Pirineu com a parcs mixtos de professionals i voluntaris, per la qual cosa cal cobrir de forma efectiva les places necessàries actualment vacants i renovar la flota de vehicles del Parc de Tremp. Alhora la formació política trempolina torna a reivindicar que es destini un vehicle autoescala al Parc de Tremp per atendre les necessitats que  ha de cobrir en tant que Àrea Bàsica d’Emergències.

Tremp compta amb diferents serveis d’emergències com Mossos d’Esquadra, hospital supracomarcal, helicòpter d’emergències mèdiques, entre altres; ocupa una situació de centralitat respecte als dos Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran i compta amb un Parc de Bombers construït l’any 2009 amb unes dimensions superiors a les necessàries en previsió de la possibilitat d’albergar altres serveis d’emergències, fets pels quals - segons Compromis per Tremp - "presenta unes condicions òptimes per a l’establiment de la seu de la futura Regió d’Emergències del Pirineu".

Compromís per Tremp demana consolidar els parcs de bombers del Pirineu com a parcs mixtos
Comentarios