13.05.2021 |
Viure als Pirineus

ESPAIS NATURALS

Comença a Llavorsí el curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Realitzen el curs 20 persones seleccionades per experiència i formació de les 47 inscripcions rebudes, per garantir una formació de qualitat.
Curs bon coneixedor PNAP
Inici del Curs de bon coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu / PNAP
Comença a Llavorsí el curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Aquest dilluns s'ha iniciat a Llavorsí el Curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb un format mixt presencial/telemàtic davant les restriccions sanitàries. Realitzen el curs 20 persones seleccionades per experiència i formació de les 47 inscripcions rebudes, per garantir una formació de qualitat.

Foto Curs bon coneixedor PNAP

(Foto: Parc Naturals / gencat)

El Curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu, antic Curs de Guia-Intèrpret, té com objectiu la formació de personal especialitzat en el coneixement i la divulgació dels valors del Parc i, per tant, s'adreça principalment a les persones que s'hi dediquen professionalment o s'hi volen dedicar.

Amb la superació del curs, s'obté l'acreditació de Bon Coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu i permet la inclusió de les activitats de divulgació que aquesta persona porti a terme com a guia en l'àmbit del Parc al programa quadrimestral d'activitats del Parc, entre altres tipus de promocions.

El curs inclou una part teòrica i una part pràctica en forma de sortides. La part teòrica consta d'un bloc comú a tots els parcs naturals gestionats per la Generalitat de Catalunya i d'un bloc específic sobre el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Les persones que acreditin haver cursat i superat el Curs de Bona Coneixedora d’un altre parc, estaran exemptes de cursar i avaluar-se del bloc comú.

El curs té lloc entre el 26 d’abril i el 16 de juny. Del 26 d'abril al 3 de maig té lloc la fase preparatòria. Les sessions teòriques començaran el 3 de maig de dilluns a dijous de 17h a 21h a la seu del Parc a Llavorsí i podran seguir-se presencialment o telemàticament. Les sortides seran d'un dia (de 8.30 a 18h aproximadament) també entre setmana i alternades amb les classes teòriques. Per causes externes a l'organització, com per exemple la meteorologia adversa, les dates i els horaris de les sessions teòriques i les sortides poden variar.

La prova d'avaluació de coneixements serà el 16 de juny i caldrà haver assistit a un mínim del 80% de les hores lectives per poder-s'hi presentar. Els resultats de la prova d'avaluació es comunicaran entre el 28 i el 30 de juny.

Comença a Llavorsí el curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Comentarios