01.10.2020 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Catalunya demana que l'Alt Pirineu i Aran entri a la fase 2

Per a la resta de Catalunya, inclosa Barcelona i l'àrea metropolitana, demana la fase 1
Camp de Futbol Municipal 'Emili Vicente'/laseu.cat
Camp de Futbol Municipal 'Emili Vicente'/laseu.cat
Catalunya demana que l'Alt Pirineu i Aran entri a la fase 2

El Govern ha demanat a l'executiu de Pedro Sánchez que l'Alt Pirineu i Aran, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona puguin passar a la fase 2 del desconfinament a partir de dilluns que ve.

La petició s'ha fet en el marc de la ronda de reunions bilaterals que el govern espanyol manté amb les autonomies per avançar en el que anomena 'Pla de transició cap a una nova normalitat'. Per a la resta de territoris catalans, inclosos Barcelona i l'àrea metropolitana, el Govern ha demanat que es mantinguin o passin a la fase 1. Aquest dijous també s'han mantingut reunions amb Andalusia, el País Valencià, Madrid i el País Basc. Madrid també ha demanat passar a fase 1.

dav

Escoles obertes

Tots els centres educatius hauran d'obrir quan el territori en el qual es troben arribi a la fase 2 de desconfinament. Així ho va notificar ahir Educació a col·legis i instituts, sense concretar data, malgrat que la previsió és que l'Alt Pirineu i Aran assoleixi aquella fase dilluns vinent, dia 25, i el pla una setmana després, l'1 de juny.

El pla estableix, tanmateix, la possibilitat, sempre de "caràcter voluntari", de fer "acció educativa presencial" en els centres de primària, de secundària i batxillerat i de formació professional, per als alumnes que acaben etapa, que han d'obtenir titulació i que han de superar proves d'accés.

És a dir, per als alumnes de sisè de primària, per "donar suport a la finalització d'etapa" i al pas a secundària; i per als alumnes de 4t d'ESO2n de batxillerat i final de formació professional, per "donar suport a l'assoliment d'aquest objectiu".

Pista de gel de Puigcerdà

(Foto: Pista de gel de Puigcerdà/CFC

Instal·lacions esportives

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell reobrirà el pròxim dilluns 25 de maig, sempre que la ciutat entri en Fase 2 de desescalada, les diferents instal·lacions esportives municipals: poliesportiu municipal, pista polivalent, camp de futbol i palau d’esports, així com les pistes de tennis, pàdel i el búlder.

Aquesta reobertura vol facilitar que els usuaris dels equipaments i els clubs esportius de la ciutat que ho desitgin puguin recuperar la seva activitat. Al respecte, el regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Carlos Guàrdia, explica que “des del Servei d’Esports ja s’ha comunicat als clubs usuaris d’aquestes instal·lacions esportives i als abonats al búlder tant la data de reobertura com la nova normativa d’ús d’aquests equipaments”. Guàrdia abunda que “fer prevaldre la salut dels usuaris ha estat la prioritat a l’hora de reobrir totes aquestes instal·lacions”.

Davant d’aquesta reobertura dels equipament esportius de la Seu d’Urgell, el Servei d’Esports ha adoptat diferents mesures per garantir la salut tant d’usuaris com de treballadors municipals.

Catalunya demana que l'Alt Pirineu i Aran entri a la fase 2
Comentarios