Carles Puigdemont, nou president de la Generalitat de Catalunya

En el seu discurs d'investidura, el fins ara president de l'AMI destaca el paper fonamental que el món local ha de tenir en el nou Estat Català.

20160110_221159
photo_camera Carles Puigdemont era, fins ara, president de l'AMI.

Carles Puigdemont, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Girona, ha estat escollit 130è president de la Generalitat de Catalunya, com a resultat de la votació celebrada aquest vespre al Ple del Parlament de Catalunya.

Al seu discurs, l'encara president de l'AMI ha destacat la importància del món local pel futur del nou Estat Català: "El món local està cridat a tenir un paper fonamental en la construcció i en la definició de la Catalunya del futur. És el que està més en contacte amb la ciutadania i el que dóna respostes, o és aquell que la gent espera que els doni respostes"

Un important grup d'alcaldes de l'AMI, a més de l'ex president Josep Maria Vila d'Abadal, han assistit a la sessió d'investidura per donar suport a Carles Puigdemont en un moment tan transcendent en la història de Catalunya. Hi han estat presents Pep Andreu, alcalde de Montblanc, Ferran Bel, alcalde de Tortosa, Josep Maria Coromines, alcalde d'Olot, Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, Joan Rabasseda, alcalde d'Arenys de Munt, Josep Maria Cervera, alcalde de Port de la Selva, Eudald Calvo, alcalde d'Argentona, Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, i Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar, a més dels alcaldes que són diputats i que formen part de l'Executiva, com són Albert Batet, alcalde de Valls, Jordi Munell, alcalde de Ripoll, Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l'Aguda, Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell, i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, entre d'altres. 

Carles Puigdemont va succeir Josep Maria Vila d'Abadal, ex alcalde de Vic, al capdavant de l'AMI el 17 de juliol de 2015, dia en què es va convertir en el segon president de l'entitat. Des del seu nomenament, ha contribuït a eixamplar l'abast de l'associació fins al punt que, a dia d'avui, compta amb 833 ens associats (784 municipis, les 4 Diputacions, 35 Consells Comarcals, 9 EMD i 1 Consorci).

L'AMI, un dels motors del procés sobiranista

L’AMI va néixer el 14 de desembre de 2011 amb l'objectiu d’organitzar una xarxa de poblacions i ciutats favorables al dret d’autodeterminació del poble de Catalunya, aglutinar esforços per la independència i buscar la transversalitat i sinergies entre institucions, entitats i partits polítics, així com contribuir en la internacionalització del cas català.

Durant aquest anys, els alcaldes de l’AMI ha estat agents capdavanters de les principals accions públiques i ciutadanes a favor de la independència del país, i han mantingut l’esperit fundacional de transversalitat i col·laboració entre representants municipals de diferents formacions polítiques a favor del procés sobiranista.