18.01.2021 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn a les residències de l'Alt Pirineu

A Sort, el vaccí s'ha administrat al gruix d'usuaris de l'equipament de la tercera edat i més de la meitat dels empleats
Arribada de la nevera amb les vacunes de la covid-19 a les Residència Serafí Casanovas de Sort /Albert Lijarcio
Arribada de la nevera amb les vacunes de la covid-19 a les Residència Serafí Casanovas de Sort /Albert Lijarcio
La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn a les residències de l'Alt Pirineu

La campanya de vacunació de la covid-19 s'ha reprès aquest dimecres amb la preparació de 95 dosis per administrar a usuaris i treballadors de les dos residències de gent gran del Pallars Sobirà. De fet, entre diumenge passat i aquest dimarts han arribat 335 vaccins a l'Alt Pirineu i Aran, les quals es conserven en una nevera i es transporten des d'un únic punt a tots els equipaments de la tercera edat de la regió sanitària. En el cas de la Residència Serafí Casanovas de Sort, se l'han posat 24 dels 27 usuaris que hi ha actualment al centre i 18 dels seus 32 empleats. Així, entre els treballadors s'ha optat per administrar-la en diferents fases per tal de tenir una part de la plantilla operativa en cas que es produïssin efectes secundaris.

El metge de la Residència Serafí Casanovas i director mèdic del Pallars Sobirà, Miquel Brecha, ha assegurat que el vaccí és "eficaç" i ha afegit que desitja que es pugui haver administrat aviat al 70% de la població, tant a Catalunya com al món, per la "seguretat" i "tranquil·litat" que comportarà aquest fet. "Hem estat plorant, suplicant i pregant per a què tinguéssim la vacuna, el què no podem fer ara quan ens la donen és dir que no la volem, seria un contrasentit", ha afirmat.
Pla mitjà del metge de la Residència Serafí Casanovas de Sort i director mèdic del Pallars Sobirà, Miquel Brecha, atenent als mitjans de comunicació després de rebre les vacunes de la covid-19 al centre. Imatge del 30 de desembre de 2020 (Horitzontal).(Foto: El metge de la Residència Serafí Casanovas de Sort i director mèdic del Pallars Sobirà, Miquel Brecha/Albert Lijarcio)

Brecha ha detallat que la campanya s'inicia a les residències denominades blanques i verdes perquè un dels objectius és que els seus possibles efectes secundaris no interfereixin amb els de la pròpia malaltia i també per ajudar a què les persones de risc tingui defenses per fer-hi front. Així, ha ressaltat la importància que té que aquestes també s'administrin als treballadors d'aquests equipaments, ja que ells poden ser la porta d'entrada del virus als centres.

Per la seva banda, la coordinadora de la Unitat Mòbil de Vacunes de l'Alt Pirineu i Aran, Conxita Nogués, ha dit que les vacunes que han arribat aquest dimarts a la regió sanitària van a parar aquest dimecres tant a la residència de Sort com a la d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i que aquest dijous també s'administraran als dos centres de la tercera edat que hi ha a la Seu d'Urgell. Mentre, dilluns es va fer el mateix amb el del Pont de Suert, després d'iniciar diumenge la campanya a la Pobla de Segur (Pallars Jussà).
Pla obert de la coordinadora de la unitat mòbil de vacunes de l'Alt Pirineu i Aran, Conxita Nogués, preparant les vacunes de la covid-19 per portar-les a les residències Serafí Casanovas de Sort i d'Esterri d'Àneu, el 30 de desembre de 2020 (Horitzontal).(Foto: La coordinadora de la unitat mòbil de vacunes de l'Alt Pirineu i Aran, Conxita Nogués/ Albert Lijarcio)

Nogués ha explicat que la distribució fins al lloc de vacunació es fa en equips formats per dos infermeres i un treballador administratiu. Així, ha afirmat aborden la campanya amb "il·lusió" i amb l'esperança de poder arribar "al màxim de gent el més aviat possible i poder acabar amb la pandèmia". En aquest sentit, ha dit que tot està funcionant sense incidents i que el personal està "molt satisfet de la feina ben feta".

Calendari de vacunació a les residències pirinenques

De les 335 dosis de vaccí que han arribat fins al moment a l'Alt Pirineu i Aran, un total de 195 ho van fer aquest dimarts segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Amb aquestes, a banda de les 42 persones de la residència de Sort, aquest dimecres es vacunen 38 més de la d'Esterri d'Àneu i es preveu que la xifra superi el centenar aquest dijous als dos equipaments de gent gran de la Seu d'Urgell. Mentre, amb les 140 dosis que es van rebre diumenge es va fer el mateix amb 80 persones a la Pobla de Segur i 50 al Pont de Suert. Cal tenir en compte que les vacunes no arribaran de moment a la residència de Puigcerdà, ja que aquesta és vermella.

La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn a les residències de l'Alt Pirineu
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad