29.05.2020 |
Viure als Pirineus

APICULTURA

Apicultura a l'Alt Pirineu, una activitat tradicional

A les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, Agricultura ha abonat prop de 30.000€ en ajuts per a 10 beneficiaris 

Imatge d'un apicultor de Montant de Tost, a l'Alt Urgell/Mel Els cirerers blancs
Imatge d'un apicultor de Montant de Tost, a l'Alt Urgell/Mel Els cirerers blancs
Apicultura a l'Alt Pirineu, una activitat tradicional

L’activitat apícola en zones de muntanya està prenent interès en els darrers anys. L'Alt Pirineu constitueix una oportunitat per obtenir mels, pròpolis, etc. diferenciats, que no es troben als circuits comercials habituals. Si a més tenen certificació ecològica, ens trobem al davant d’uns productes excel·lents, amb un valor afegit molt alt.

No obstant, l’apicultura en zones de muntanya no és fàcil a causa de les irregularitats de la temperatura, les pluges o les floracions. Cal incidir molt en la millora de les tècniques de maneig i el control de les malalties de les abelles, fent més sostenible aquesta activitat tradicional a les nostres muntanyes.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu aquest divendres, 15 de febrer, el pagament dels imports corresponents a la campanya 2018 de l’ajut a l’apicultura per a la millora de la biodiversitat, per un import total de 677.390,40€, a 123 beneficiaris de 32 comarques. Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins el PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L'objectiu és la millora de la biodiversitat en els agroecosistemes fràgils en què hi pugui haver espècies relictes, mitjançant actuacions dirigides a promoure sistemes d’explotació apícola que incloguin una major base territorial.

Ajuts a l'Alt Pirineu

Els ajuts a l’apicultura per a la millora de la biodiversitat a l'Alt Pirineu i Aran sumen un import total de 27.846,72€, a 10 beneficiaris de 4 comarques.

ALT URGELL

1

                       489,60 

ALTA RIBAGORÇA

1

                    2.160,00  

PALLARS JUSSÀ

7

                  23.555,52  

VAL D'ARÀN

1

                    1.641,60  

Apicultura a l'Alt Pirineu, una activitat tradicional
Comentarios