29.11.2020 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

Altes ocupacions aquesta Setmana Santa al Pirineu, tot i el mal temps

La majoria d'estacions d'esquí han pogut allargar la temporada fins aquest dilluns

Un grup de barques baixant per la Noguera Pallaresa aquest dilluns de Paqua/Marta Lluvich
Un grup de barques baixant per la Noguera Pallaresa aquest dilluns de Paqua/Marta Lluvich
Altes ocupacions aquesta Setmana Santa al Pirineu, tot i el mal temps

Les comarques de l'Alt Pirineu han assolit ocupacions d'entre el 70% i el 90% per Setmana Santa tot i el mal temps arreu de Catalunya. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d'estacions, tot i que d'altres com Masella allargaran fins l'1 de maig.

La directora comercial de l'estació de Masella, Maite Martí, ha fet un "balanç positiu" dels dies de Setmana Santa i ha indicat que amb les nevades d'aquest cap de setmana s'han acumulat fins a 30 centímetres de neu nova. A més, ha afirmat que tot i haver entrat en competència amb el turisme interior i de costa per les dates de la Setmana Santa d'aquest any han notat com visitants que inicialment potser tenien pensat anar a la costa finalment han optat per pujar a muntanya.

Elevades ocupacions al Pirineu però no tant com altres anys

El president de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau, ha xifrat entre un 80 i un 85% l'ocupació durant els dies de Setmana Santa. El dissabte dia 20 en molts establiments es va registrar un 90% d'ocupació, ha afirmat. Castellarnau ha reconegut que el nivell de reserves d'aquesta Setmana Santa no ha estat tan elevat com el de temporades passades i ho justifica dient que "aquest any la Setmana Santa ha caigut tard" i les previsions meteorològiques "no eren bones". 

Pel que fa als esports d'aventura estant "contents" dels serveis realitzats tot i que no han aconseguit el de temporades anteriors tampoc. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà, ha explicat que els dies amb una realització de serveis més alt van ser el divendres i el dissabte registrant una ocupació d'entre el 65% i el 75%. Aquesta xifra queda lluny de la de temporades passades i Dolcet argumenta que la meteorologia adversa ha fet ralentitzar les reserves i en alguns casos fins i tot anul·lar.

La majoria d'estacions d'esquí també posen punt final a la temporada aquest dilluns. A falta de dades d'esquiadors, Baqueira Beret fa una valoració positiva de la temporada d'esquí. Pel que fa a la Setmana Santa, el seu director, Xavi Ubeira, ha explicat que han tingut molts dies mal temps i boira. 


 

Altes ocupacions aquesta Setmana Santa al Pirineu, tot i el mal temps
Comentarios