22.06.2018 |
Viure als Pirineus

118 alumnes pirinencs s'examinen de la selectivitat al Centre Cultural les Monges de la Seu d'Urgell

Els estudiants de segon de batxillerat dels instituts de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Sort comencen avui 13 de juny les proves d'accés a la universitat que s'allargaran fins dijous 15.

El Centre Cultural les Monges de la Seu d'Urgell.
El Centre Cultural les Monges de la Seu d'Urgell.
118 alumnes pirinencs s'examinen de la selectivitat al Centre Cultural les Monges de la Seu d'Urgell

Un total de 118 alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat del Pirineu iniciaran demà dimarts 13 de juny, a dos quarts de nou del matí, les proves de selectivitat al centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell. 

D'aquests 118 estudiants, 71 provenen de l'institut Joan Brudieu de la Seu (Alt Urgell); 24 de l'institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya); i 19 han realitzat el batxillerat a l'institut Hug Roger II de Sort (Pallars Sobirà). 

A més a més, s’examinaran 4 alumnes que estan assignats al Tribunal Ordinari Específic (TOE). En aquest tribunal s’hi examinen els estudiants amb dislèxia, TDA i TDAH. 

Els exàmens es realitzen en horari de matí i de tarda, s'inicien a dos quarts de nou del matí i acaben a dos quarts de sis de la tarda, i entre examen i examen, els alumnes disposen de 30 minuts de descans. Els exàmens de les PAU s'allargaran fins el dijous 16 de juny. 

Estructura de la prova 

La prova d'accés a la universitat s'estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari. 

La fase general consta de 5 exercicis: llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; història o història de la filosofia; i una matèria de modalitat de batxillerat triada per l'estudiant. 

A la fase específica cada estudiant pot examinar-se d'un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de l'examinada en la fase general. 

  

Comentarios