20.04.2021 |
Viure als Pirineus

FOTO DEL DIA

Bon any nou i salut per a tothom

VIURE ALS PIRINEUS felicita l'any nou als seus lectors amb una fotografia de Ramon Baylina.
Pista d'Alòs refugi del Fornet Ramon Baylina
Un grup caminant per la pista d'Alós, aquest dijous, a la Vall de Bonabé / Ramon Baylina
Bon any nou i salut per a tothom

VIURE ALS PIRINEUS, des del refugi del Fornet, desitja a tots els seus lectors un Bon any nou i ho fa amb una fotografia de Ramon Baylina.

Ramon Baylina

Ramon Baylina va ser durant molts anys l’encarregat del Centre d'Esports del Pallars (Escola de Piragüisme) de Sort. Ara està jubilat i viu a Esterri d'Àneu. Ara ja fa uns quants anys que dedica el seu temps a les seves dues passions: la fotografía i la meteorología. Pels matins s'aixeca ben d'hora i surt a la caça d'instants i elements de la natura; les formes sinuoses de la neu a l'hivern, l'esclat de colors a la tardor, el comportament d'una familia de cavalls, el glaç tant difícil de trobar en els últims anys... Surt sense saber què trobarà i torna a casa quan ha quedat satisfet, amb fins a 300 fotografies a la recàmera.

Ramon Baylina(Foto: Ramon Baylina amb la seva càmera inseparable/ FGC)

A la seva galeria podem trobar fotografies d'Esterri d'Àneu, de la Vall Ferrera, de la Bonaigua, del Bosc del Gerdà, d'Espot, d'Alins, de Tavascan... Allà on va ja el coneixen i a banda de les fotografíes també s'emporta bones estones de petar la xerrada. Segons ell, si coneixes a la gent del lloc és molt important passar a saludar, són gent amable, molt vius, que t'informen de coses interessants.

Les tardes les dedica a inspeccionar aquestes fotografíes una a una fins que n'ha triat 50, i després n'edita 10 i n'acaba publicant només 4 o 5.

El refugi del Fornet és un equipament de muntanya situat a la vall de Bonabé de l’Alt Aneu, envoltat de fauna i flora molt diversa, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a 4 km d’Alós d’Isil per pista forestal.

Pel refugi passen els senders GR 10 i GR 11, el Camí de la Llibertat, la ruta Perseguits i Salvats i l’última etapa de Pedals de Foc. La Transpirinenca passa sols a 1,7 km per sota del refugi. Cada any s’organitza des d’aquí la Copa Catalana de raquetes Foc de Neu

Bon any nou i salut per a tothom
Comentarios