19.10.2020 |
Viure als Pirineus

TURISME FAMILIAR

Vall de Boí, Valls d'Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa participen en el cap de setmana “Catalunya, Hola Família!”

Un total de gairebé de 12.000 nens i nenes amb les seves famílies van participar en l'edició 2018 d’aquesta acció impulsada per l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

Turisme familiar a la Vall de Boí/vallboi.cat
Turisme familiar a la Vall de Boí/vallboi.cat
Vall de Boí, Valls d'Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa participen en el cap de setmana “Catalunya, Hola Família!”

Tres destinacions pirinenques acreditades amb la marca “Natura i Muntanya en Família” de l’Agència Catalana de Turisme (ACT): Vall de Boí, Valls d'Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa, participen enguany en el “Catalunya, Hola Família!”, la gran acció promocional del turisme familiar que tindrà lloc el cap de setmana del 7 al 9 de juny.

Durant aquests dies, 25 destinacions turístiques i 120 empreses d’arreu de Catalunya participen en aquesta iniciativa i han programat prop de 200 activitats pensades especialment per gaudir en família. 

Els allotjaments ofereixen dues nits al preu d’una (divendres i dissabte) per incentivar les reserves de les famílies durant aquest cap de setmana. Pel que fa a les activitats programades per a aquest cap de setmana, seran gratuïtes o bé amb descomptes del 50%.

Valls d'Àneu

(Turisme familiar a les Valls d'Àneu)

Les 25 destinacions participants estan certificades per l'Agència Catalana de Turisme amb les marques "Platja en Família" i "Natura i Muntanya en Família". Pel que fa a les destinacions de natura i muntanya, participen en aquest cap de setmana familiar: Vall de Boí, Valls d'Àneu, Pirineus-Noguera Pallaresa (que ho fa per primer cop), Berga, Vall d'en Bas-Les Preses, Muntanyes de Prades i Els Ports.

Al web catalunya.com es pot consultar tota la informació sobre el “Catalunya, Hola Família!” (destinacions participants, programació d’activitats, app...).

L’any passat, en la primera edició del Catalunya, Hola Família! van participar 12.000 nens i nenes amb les seves famílies. L’acció compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el Patronat de Turisme de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

App per “caçar” éssers màgics

Amb el tema escollit “Viu una experiència de llegenda”, el “Catalunya Hola Família!” vol fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, l’app “Llegendes en família” permetrà a les famílies buscar i “caçar” els éssers màgics creats per a l’ocasió que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes certificades.

Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori. A l'Alt Pirineu, les famílies poden “caçar”: la Princesa Pirene de Pirineus-Noguera Pallaresa; les Encantàries de la Vall de Boí; i els Manairons de les Valls d’Àneu.

La importància del turisme familiar

El 31,9% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 45% durant els mesos d’estiu. El turisme familiar és un dels projectes estratègics en la promoció turística de Catalunya. Per aquesta raó, l’Agència Catalana de Turisme ha esmerçat nombrosos esforços en promocionar l’oferta turística catalana adreçada al públic familiar, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Viatjar a Catalunya acompanyat de la família i els fills és, juntament amb la tipologia de viatjar en parella, la més freqüent. Els francesos i belgues són els mercats internacionals que més turisme familiar aporten a Catalunya (67,4%), amb el37% i el30,4% respectivament.

Segons les dades amb què treballa l’Agència Catalana de Turisme, el turisme familiar genera prop de 4.000 milions d’euros (2017).

Vall de Boí, Valls d'Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa participen en el cap de setmana “Catalunya, Hola Família!”
Comentarios