22.06.2018 |
Viure als Pirineus

Tomben la pujada de la taxa d'escombraries a l'equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

L'oposició no està d'acord amb una pujada lineal però s'ha mostrat favorable a consensuar aquest augment

Pla general de la sessió plenària que es va celebrar al Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
Pla general de la sessió plenària que es va celebrar al Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
Tomben la pujada de la taxa d'escombraries a l'equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

L'equip de govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà (CiU) no ha pogut aprovar la pujada prevista de la taxa d'escombraries a l'haver-se desmarcat un dels seus consellers d'aquest augment. Albert Vilardell (CiU) ha dit que per ''responsabilitat'' no podia votar a favor d'aquest augment del 9,64% lineal. Ramon Villuenda (ERC) ha reconegut que l'augment s'ha de fer i ha afegit que no està d'acord amb la forma. Villuendas s'ha mostrat partidari de bonificar la gent que fa bé el servei porta a porta i de penalitzar aquells usuaris que no fan la selecció correctament. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha lamentat no haver pogut aprovar la taxa i ha dit que maduraran millor com es fa aquest augment.

La votació l'ha perdut l'equip de govern per set vots a favor, nou en contra (ERC, Fem Municipi i la CUP) i una abstenció del conseller de Progrés Municipal.

Isús ha explicat que el servei porta a porta és un model costós i amb dificultats però que és viable. El president ha dit que aquesta taxa s'ha de modificar abans de finalitzar l'any i s'ha mostrat partidari de treballar-la entre tots per poder-la aprovar en un proper ple.

Isús ha argumentat que la mitjana de l'impost de les escombraries a Catalunya es situa en uns 116 euros i que la comarca del Pallars Sobirà es troba 22 euros per sota aquesta xifra. El president comarcal ha justificat l'augment proposat per garantir que el servei de recollida porta a porta tiri endavant.

El president ha dit que confia en què les paraules de l'oposició siguin pel bé de la comarca i no es tracti d'actuacions pensant a treure redits polítics.

Comentarios