24.05.2020 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Sort posa a debat els Jocs Olímpics d'Hivern

L'Ajuntament de Sort està governat per SOM POBLE, que compta amb el suport de la CUP i alguns dels seus membres són regidors de govern
L'alcalde de Sort, Raimon Monterde i el secretari general de l'esport, Gerard Figueras, aquest dissabte a Sort/facebook
L'alcalde de Sort, Raimon Monterde i el secretari general de l'esport, Gerard Figueras, aquest dissabte a Sort/facebook
Sort posa a debat els Jocs Olímpics d'Hivern

La sala de plens de l'Ajuntament de Sort ha estat l'escenari, aquest dissabte 23 de novembre, del debat ciutadà sobre els Jocs Olímpics d'Hivern. A l'acte, impulsat per l'Ajuntament de Sort, hi ha participat l'alcalde de la capital pallaresa, Raimon Monterde, i el Secretari General de l'esport, Gerard Figueras

Aquest acte públic arriba precisament quan les diferents institucions i organitzacions s'estan posicionant més que mai sobre la celebració d'uns Jocs Olímpics d'hivern a l'Alt Pirineu. Per una banda, el Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà exigeixen no quedar al marge de l'event, i per una altra, els partits de l'esquerra independentista es mostren totalment contraris a la celebració i exigeixen transparència i un referèndum. Es dóna la circumstància que l'Ajuntament de Sort està governat per l'agrupació d'electors SOM POBLE, que compta amb el suport de la CUP i alguns dels seus membres són regidors de govern.

La patronal PIMEC ja ha expressat el seu suport a la candidatura i assegura que és "una oportunitat per a Catalunya en sentit econòmic, empresarial i de projecció a l'exterior".

Parlem dels Jocs Olímpics a Sort

Els alcaldes pallaresos volen formar part de la candidatura olímpica

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà ha reivindicat que la comarca vol formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern.

Isús

(Foto: Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà/ Demòcrates)

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, va explicar, que ara mateix desconeixen si "el Pallars serà olímpic" i manquen de qualsevol informació. Isús s'ha mostrat cotundent i ha afirmat que "no ens podem permetre una altra vegada quedar al marge d'uns Jocs com va passar al 92". Isús ha dit que s'han de fer valdre i ha recordat que el Pallars Sobirà disposa de 4 estacions d'esquí. 

Els partits de l'esquerra independentista es mostren totalment contraris a la celebració i exigeixen transparència i un referèndum.

El president del Consell Comarcal del Sobirà creu que si estan fora d'aquest projecte, voldrà dir quedar fora del desenvolupament d'aspectes importants com les comunicacions, les telecomunicacions o d'altres infraestructures importants. Per Isús quedar fora de la candidatura voldrà dir augmentar les desigualtats i desequilibris entre territoris pirinencs.

CUP Jocs Olímpics

Foto: membres de la CUP amb cartells contraris a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern a l'Alt Pirineu/ACN)

CUP, Endavant i Arran contra els Jocs Olímpics d'hivern

Per la seva banda, l'Esquerra Independentista formada per la CUP, Endavant i Arran han portat a terme una campanya contra la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern Barcelona Pirineus que ha inclòs una penjada de cartells en municipis de diverses comarques de la serralada.

CUP: '30 dies de festa ens suposaran 30 anys de misèria'

Segons els responsables de la plataforma contrària als Jocs Olímpics d'Hivern, «la candidatura dels JJOO d'hivern s'està cuinant de forma poc transparent, secretament i amb opacitat absoluta. Sota el lema '30 dies de festa ens suposaran 30 anys de misèria', la plataforma ha remarcat que «només generarà pa per avui i fam per demà a les comarques de l'Alt Pirineu, hipotecant el territori a unes infraestructures innecessàries per les que hi vivim dia a dia, oferint llocs de feina temporal i mal pagats, precaritzant i expulsant a les nostres joves».

La CUP vol transparència i un referèndum

La CUP va demanar que el procediment de construcció de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern es faci de manera transparent després de la detenció, la setmana passada, del secretari general de l'esport i promotor de la candidatura, Gerard Figueres. Els cupaires reclamen que s'obri el debat sobre la conveniència del projecte olímpic als ciutadans del Pirineu i que el Govern faci "els passos necessaris" perquè se celebri una consulta sobre els Jocs, com va instar el Parlament al Govern en una moció del juliol.

Sort posa a debat els Jocs Olímpics d'Hivern
Comentarios