04.08.2021 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

Sort celebra la Copa d'Espanya de Promoció de Joves Promeses

Aquest cap de setmana, ENDESA adaptarà l'activitat de les centrals hidroelèctriques de la Torrassa i Llavorsí per tal de garantir el cabal òptim del riu per a la celebració de les competicions
unnamed (28)
Estadi de piragüisme de Sort /ENDESA
Sort celebra la Copa d'Espanya de Promoció de Joves Promeses

Endesa col·laborarà amb la celebració de la Copa d’Espanya de Promoció de Joves Promeses d’aquest cap de setmanamodificant el cabal de la Noguera Pallaresa per tal d’adequar-lo a les necessitats d’aquesta competició. En concret, la Companyia ajustarà el turbinat de les centrals hidràuliques de Torrassa i Llavorsí. L’objectiu no és altre que garantir l’estat òptim del riu per tal que tingui les condicions requerides per al correcte desenvolupament de la competició.

La regulació del riu s’iniciarà dissabte a primera hora del matí. La central de la Torrassa, de 5 a 14:30h, turbinarà per una potència de 3 MW, i la de Llavorsí, de 7 a 16:30h, per una de 20 MW. A l’endemà, diumenge, per a la final de la Copa, la de Llavorsí, de 50 MW de 7 a 14:00h.

Aquestes maniobres han de garantir que, en tot moment, el caudal del riu sigui de 22 m3/s, la quantitat necessària per al bon desenvolupament d’aquesta activitat esportiva que, segons informen des de l’Associació Esportiva Pallars, comptarà amb 149 participants, tant masculí com femení, en la modalitat de canoa i caiac a les categories d'infantil i cadet.

unnamed (29)

Al llarg d’aquesta setmana, la Companyia ja ha col·laborat per a possibilitar la celebració de la Copa Catalana de Joves Promeses Eslàlom que es va fer dimecres 14, i en la qual, segons informen des de l’organització, hi van participar 95 esportistes.

La Companyia col·labora des de fa anys amb diverses associacions culturals i esportives de la Noguera Pallaresa per tal de facilitar el bon desenvolupament de diverses jornades i competicions. La iniciativa fonamental és la de l’augment del cabal del riu, en funció del tipus d’activitat que es realitzi, com són les competicions, durant un temps i una zona concreta. Per aconseguir-ho, Endesa treballa coordinadament amb els organitzadors per gestionar els embassaments de la capçalera de la Noguera Pallaresa.

Sort celebra la Copa d'Espanya de Promoció de Joves Promeses
Comentarios