24.07.2021 |
Viure als Pirineus

Sort aprova una moció contra el 155 i a favor del mandat popular de l'1-O

Els grups municipals de Fem Municipi, la CUP i PDCat voten a favor

sort
Imatge quan els regidors i el batlle de Sort han aprovat la moció contra el 155 i a favor del mandat popular. Foto: Marta Lluvich
Sort aprova una moció contra el 155 i a favor del mandat popular de l'1-O

L'Ajuntament de Sort va convocar ahir dimarts un ple extraordinari per aprovar una moció per aturar la suspensió de Catalunya anunciada pel govern central el passat dissabte a través de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. El ple, que ha durant tot just 10 minuts, ha comptat amb 9 vots a favor (Fem Municipi, CUP i PDCat). La moció s'ha aprovat per unanimitat dels tres grups municipals. A l'exposició de motius l'alcalde ha recordat que és un moció que s'ha fet a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), entitats supramunicipals de les que Sort en forma part. En el mateix ple s'ha aprovat una segona moció per exigir la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

La moció dona suport al govern i al Parlament perquè facin efectiu el mandat popular del referèndum del passat 1 d'Octubre i condemna "la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes".

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha recordat que no es tracta d'un ''suport incondicional'' al Govern català i ha dit que si no compleix la voluntat del poble de Catalunya es retirarà aquesta moció. Monterde ha insistit que de moment ''confiança plena'' amb el Govern. 

Sort aprova una moció contra el 155 i a favor del mandat popular de l'1-O
Comentarios