17.09.2021 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Una sentència obliga l'Ajuntament de Rialp a enderrocar dos plantes d'un edifici del centre històric

Un particular va posar la denúncia al creure que l'edifici sobrepassava l'alçada permesa per la normativa

Pla general de l'estructura de l'edifici a mig construir que ara una sent..ncia obliga a enderrocar dos plantes. Imatge del 4 de juny del 2019. (horitzontal)
Estructura de l'edifici de Rialp, a mig construir, que ara una sentència obliga a enderrocar dues plantes/Marta Lluvich
Una sentència obliga l'Ajuntament de Rialp a enderrocar dos plantes d'un edifici del centre històric

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) obliga l'Ajuntament de Rialp, al Pallars Sobirà, a enderrocar dos plantes d'un edifici a mig construir al centre històric de la localitat. Els fets es remunten al 2010, quan un veí va posar una denúncia contra l'acord del ple de l'Ajuntament de Rialp que va desestimar la petició de suspensió de les obres de construcció d'un edifici de 20 habitatges i anul·lar les llicències d'obres concedides a l'empresa Flamisell Pirenaica S.A. La sentència també condemna l'Ajuntament de Rialp a pagar les costes del procediment judicial, que superen els 5.000 euros. Aquesta sentència estima que el projecte contemplava una tercera planta no permesa i un desdoblament de la sota coberta tampoc permès.

La sentència també condemna l'Ajuntament de Rialp a pagar les costes del procediment judicial, que superen els 5.000 euros.

El denunciant, Alejandro Gamarra, ha explicat que ha intentat diverses vegades arribar a un acord amb l'Ajuntament i ha estat impossible. Per això, demana ara, que es compleixi la sentència de manera imminent. L'alcalde en funcions de Rialp, Gerard Sabarich, ha dit que compliran el que diu la sentència.

L'any 2008 aquesta obra ja va ocasionar problemes als veïns. Un dels carrers va quedar desfalcat i es va esfondrar, originant esquerdes als habitatges de dos veïns. En aquell moment van demanar terminis d'execució en l'obra que va deixar descalçat el carrer. Aquesta obra que ja estava parada en el moment de l'esfondrament, continua parada i l'empresa ha fet fallida.

Una sentència obliga l'Ajuntament de Rialp a enderrocar dos plantes d'un edifici del centre històric
Comentarios