El patrimoni dels parcs naturals

El Consorci CEDER Pallars-Ribagorça, dins del projecte Fem Parc, ha plantejat als establiments turístics del Pirineu passar a formar part de la xarxa de Punts d'Informació del Parc Nacional d'Aigüestortes i de la resta de Parcs Naturals, com ara els de l'Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró.

L'objectiu és dotar al territori del màxim de punts d'informació complementaris. El projecte Fem Parc formarà els establiments turístics, els conscienciarà de la importància i necessitat de donar aquest servei i els facilitarà material promocional per assessorar als seus clients. Així, es vol divulgar com un atractiu més la fauna que es pot trobar als parcs. L'objectiu final és aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Marina Rius, gerent del Consorci Pallars-Ribagorça, ha explicat que aquest projecte "no vol fer la competència als Punts oficials dels Parcs i sí ser complementaris". Rius ha afegit que amb aquest servei es vol donar un valor afegit a través de promocionar informació turística per a continuar l'estada, tot millorant la satisfacció del client, en rebre informació adequada i fiable.

Fent de punts d'informació els establiments turístics es poden cobrir les franges horàries i àmbits territorials que no poden absorbir les oficines d'informació turística.

El projecte Fem Parc ha fet, a Sort, la primera sessió per als responsables de les empreses de turisme i se'ls ha presentat una sèrie de fitxes interpretatives dels parcs com a eina útil a l'hora d'atendre el client. L'acció consisteix en un curs de formació, sense cost per als participants, estructurat en 4,5 hores de formació teòrica i dues visites pràctiques de 4 hores cadascuna al Parc Nacional d'Aigüestortes i al Parc Natural de l'Alt Pirineu.