MEDI AMBIENT

El Parc Natural de l'Alt Pirineu preserva la planta Hippuris vulgaris que a Catalunya només es troba a la Mollera d'Escalarre

S'ordenen les entrades dels pescadors a l'aiguamoll de la Mollera d'Escalarre per no molestar els ocells aquàtics
Pla de detall d'un dels accessos de la Mollera d'Escalarre que s'han reparat. Imatge del 24 de març del 2021. (horitzontal)
photo_camera Un dels accessos de la Mollera d'Escalarre que s'han reparat /PNAP

Les obres de millora de la Mollera d'Escalarre, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, ja s'han completat amb la col·locació de la senyalització informativa. Les actuacions inclouen la protecció i preservació de la planta aquàtica Hippuris vulgaris que només es troba a Catalunya en aquest indret. En aquest sentit, s'han fet plantacions de salzes per tal de crear barreres visuals, revegetar aquests espais i millorar l'hàbitat de la fauna existent i protegir millor aquesta planta aquàtica. Així mateix, s'ha posat ordre a les entrades dels pescadors a l'aiguamoll per no molestar els ocells aquàtics i interferir en l'observació d'ocells. També s'ha regulat l'accés motoritzat al camí vell d'Escalarre, al municipi de la Guingueta d'Àneu.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha adequat cinc punts d'accés a la Mollera d'Escalarre per als pescadors, a la zona de pesca sense mort, i s'ha col·locat panells informatius per indicar-los i donar més informació relacionada amb la pesca al Pallars Sobirà.

S'ha millorat l'accés als búnquers de la Línia Pirineus de la postguerra dels anys 40 que va manar construir el règim franquista per aturar una possible invasió aliada. Tot i que mai van ser utilitzats, s'han convertit en un patrimoni militar visitable d'aquesta època fosca de la nostra història, i amb la millora d'aquests accessos ara son més fàcils de visitar.

Els treballs de millora d'aquest indret singular s'executen des d'octubre de 2020, i han suposat una inversió global de 33.500 euros. El Parc Natural ha aportat 30.165 euros, mitjançant un ajut FEADER, i l'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu ha assumit la resta.