23.02.2020 |
Viure als Pirineus

Mostra de curtmetratges a les Valls d’Àneu

Les Valls d’Àneu acolliran aquest cap de setmana el ‘CurtÀneu’, la seva primera mostra de curtmetratges. Entre el divendres 11 i el diumenge 13 de novembre, es projectaran 7 sessions de cinema (esportiva, familiar, golfa...) en diferents espais de la Vall com l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu o l’auditori de l’equipament Món Natura Pirineus, entre altres.

Un dels curts que es projectaran.
Un dels curts que es projectaran.
Mostra de curtmetratges a les Valls d’Àneu

La mostra compta amb el suport dels ajuntaments de les Valls d’Àneu: Espot, Esterri d’Àneu, l’Alt Àneu i la Gingueta d’Àneu, municipis on es projectaran els curtmetratges.

L’objectiu és dinamitzar la producció audiovisual local i mostrar cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental i també rural i produït per gent del territori. Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any a la vall però també al visitant que hi va a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. 

Des de l'organització es vol fomentar el cinema des de l'escola i l'institut d'Esterri, que participen activament en aquest projecte. Els alumnes de 4t d'ESO tenen com assignatura la creació d'un curt durant aquest curs que presentaran en la segona edició de la mostra.

Entre els curts que es projectaran, n’hi ha de premiats i de directors de rellevància, com David Victori. En aquests, participa gent del territori, com Lluís Figuls, Toni Año, Oriol Riart i Txalmet.

En la seva primera edició, el ‘CurtÀneu’ arribarà també a un públic familiar, realitzant activitats pels més petits. Gràcies al suport i a l’esforç dels centres educatius en aquesta primera edició del CurtÀneu, es podrà dur a terme un taller de curtmetratges que es tindrà lloc demà dijous 10 de novembre amb els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Ses Morelló d’Esterri d’Àneu. Així mateix, el divendres 11 al matí, es realitzaran xerrades i projeccions amb tots els estudiants de l’Escola la Closa i de l’Institut Ses Morelló.

MÉS INFORMACIÓ:

http://www.videoestudi.com/curtaneu

VÍDEO CURTANEU:

https://www.youtube.com/watch?v=0M126ztrFT0&feature=youtu.be

FACEBOOK CURTÀNEU

https://www.facebook.com/Curt%C3%80neu-284143581984537/?fref=ts

Comentarios