04.07.2020 |
Viure als Pirineus

URBANISME

L'Ajuntament de Sort remodelarà el parc del Riuet

El projecte, valorat en 464.000 euros, ha rebut un ajut del Pla de Foment del Turisme
El parc del Riuet de Sort escenari de Fira Natura/sort.cat
El parc del Riuet de Sort escenari de Fira Natura/sort.cat
L'Ajuntament de Sort remodelarà el parc del Riuet

L'Ajuntament de Sort podrà remodelar el parc del Riuet gràcies a un ajut del Pla de Foment del Turisme. És un parc emblemàtic ubicat al bell mig de la població que des de la seva construcció al 1921 no ha estat objecte de cap remodelació integral. Ara, es vol apropar aquesta zona d'esbarjo i escenari d'esdeveniments culturals i lúdics al centre del poble i a l'eix comercial.

Imatge general del parc del Riuet de Sort el dia 20 de novembre del 2019. (horitzontal)(Imatge del parc del Riuet de Sort/Marta Lluvich)

Baldó Farré, regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Sort, ha detallat que entre les principals actuacions hi ha la millora de l'enllumenat del parc i els carrers adjacents, l'adequació de l'espai per esdeveniments a l'aire lliure i la renovació de la zona de jocs. Aquest projecte està valorat amb 464.000 euros i compta amb una subvenció del 50%.

Baldo Farré ha recordat que durant la passada legislatura es va celebrar un procés de participació per decidir el futur del parc del Riuet. Va ser una proposta que va sorgir al marge de l'Ajuntament, però que el consistori es va comprometre a estudiar i tindre en compte.

El parc del Riuet

Aquest és un espai fantàstic, situat al bell mig de Sort, però que malauradament a vegades queda ocult per als visitants que no es paren a passejar pel poble. Ubicat on antigament hi passava el riu Noguera Pallaresa, ocupa una superfície d’uns 16.000 metres quadrats. En ell s’hi celebren moltes activitats durant la gran majoria dels mesos de l’any.

L'Ajuntament de Sort remodelarà el parc del Riuet
Comentarios