18.09.2021 |
Viure als Pirineus

FIRES

L’Ovella Xisqueta protagonista de la Fira de Tardor de Sort

Aquest diumenge se celebra el Concurs Nacional Morfològic i 15a Mostra d'Ovella Xisqueta.
Associació Obrador xisqueta
Un ramat d'ovelles xisqueta/Associació Obrador Xisqueta/Foto @pepelechamps
L’Ovella Xisqueta protagonista de la Fira de Tardor de Sort

Sort celebra aquest cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de novembre, la Fira de Tardor, amb l'ovella xisqueta com a principal protagonista. La capital del Pallars Sobirà s'omplirà de gom a gom de visitants atrets pels  Concurs Nacional Morfològic i 15a Mostra d’Ovella Xisqueta. La Fira de Tardor de Sort també acull el 10è Concurs de Ratafia del Pallars, la 5a Mostra de Cerveses Artesanes de Proximitat, la Fira de productes KM0, així com exposició de maquinària agrícola i automoció, mercat multisectorial i d’artesania, música en directe, balls tradicionals i activitats per a grans i xics.

fira_tardor_sort_19_fulleto_portada_web 2

La Fira de Tardor de Sort es celebra des de temps immemorials, el seu origen rau en la necessitat de trobada per la compra-venda de bestiar. Amb el pas del temps, aquest aspecte s’ha anat perdent i ha donat pas a una fira multisectorial en la qual el visitant trobarà des de maquinària agrícola i vehicles fins a un mercat artesanal de productes de proximitat. En aquest sentit, l’objectiu principal de la Fira és mostrar els productes i tradicions pallareses i també de sectors productius de la indústria, el comerç i els serveis relacionats amb el municipi de Sort i la comarca del Pallars Sobirà.

Xisqueta

L'OVELLA XISQUETA, LA PROTAGONISTA

Malgrat això, la protagonista de la fira és l’Ovella Xisqueta, una raça d’ovella autòctona catalana que s’ubica majoritàriament a l'Alt Pirineu, especialment als Pallars i a l'Alta Ribagorça. En honor d’aquest animal tan extraordinari, el diumenge es celebra el  Concurs d’Ovella Xisqueta a través del qual s’atorgarà el premi a l’explotació que presenti la millor mostra de raça Xisqueta. En el marc d’aquest concurs els ramaders fan una exhibició de costums de pastoreig amb l’esperat Concurs del Ganxo.

PROGRAMA

fira_tardor_sort_19_fulleto_interior_web-1024x724 2

L’Ovella Xisqueta protagonista de la Fira de Tardor de Sort
Comentarios