04.08.2021 |
Viure als Pirineus

CONSTITUCIÓ NOUS CONSELLS COMARCALS

Gerard Sabarich (JxCat) presidirà el Consell Comarcal del Pallars Sobirà

L'alcalde de Rialp s'ha imposat en unes primàries, per dos vots de diferència, a l'actual president Carles Isús

Gerard Sabarich, alcalde de Rialp
Gerard Sabarich, alcalde de Rialp/ACN
Gerard Sabarich (JxCat) presidirà el Consell Comarcal del Pallars Sobirà

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. La decisió l'han adoptat, en unes primàries, l'assemblea de regidors i regidores de JxCat a la comarca (37) que han atorgat 19 vots a Gerard Sabarich, 17 vots a Carles Isús i s'ha produït un vot en blanc. Així, Gerard Sabarich serà, amb tota seguretat, elegit nou president del Consell Comarcal ja que compta amb els dos vots favorables dels consellers comarcals de 'Som Poble', la candidatura guanyadora a Sort.

Carles Isús

(Imatge de Carles Isús/ACN)

'Som Poble' dona suport a JuntsxCat

L'actual alcalde de Sort, Raimon Monterde ('Som Poble'), va ser investit amb els vots dels cinc regidors de la seva formació i els dos de Junts per Sort. Els tres regidors de 'Fem Municipi-ERC' van donat suport a la seva cap de llista, Maleni Barbero. Així doncs, els vots favorables de 'Som Poble' a Gerard Sabarich com a president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà s'ha d'entendre en el marc d'un acord comarcal global.

Carles Isús, l'actual president

Carles Isús va ser proclamat president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà el 16 de novembre de 2016, en substitució de Llàtzer Sibís, exalcalde de Sort. Aquest relleu va ser conseqüència del compliment d’un acord de legislatura signat entre tots els consellers comarcals i càrrecs de CiU. Carles Isús, antic militant d’Unió, col·laborava últimament amb el partit d’Antoni Castellà, Demòcrates de Catalunya (DC), que alhora forma part d'una coalició amb ERC al Parlament de Catalunya.

Gerard Sabarich (JxCat) presidirà el Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Comentarios