17.04.2021 |
Viure als Pirineus

ECONOMIA SOLIDÀRIA

La Formatgeria de Gavàs, una cooperativa de treball associat a l'Alt Pirineu

La Formatgeria de Gavàs és una cooperativa de treball associat que ha pres el relleu de la Formatgeria La Roseta de Gavàs que portava funcionant gairebé 20 anys.
Formatgeria de Gavàs
El ramat de la Formatgeria de Gavàs pastura a 1.400 m al Parc Natural de l'Alt Pirineu/pamapam.org/
La Formatgeria de Gavàs, una cooperativa de treball associat a l'Alt Pirineu

La Formatgeria de Gavàs és una cooperativa de treball associat que ha pres el relleu de la Formatgeria La Roseta de Gavàs que portava funcionant gairebé 20 anys. Ofereix cabrit ecològic i formatges artesans de llet crua ecològica de cabra del seu propi ramat i de pastura a més de 1.400 m al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Benestar animal

PractiqueN la ramaderia extensiva ecològica: som pastors i seguim un maneig tradicional del nostre propi ramat pasturant diàriament al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Així, la pastura és la base de l'alimentació de les cabres que complementem amb farratge ecològic propi dels prats que gestionem a la Vall d'Unarre. Estem certificats pel CCPAE.

Producte artesà de qualitat

Després de munyir les cabres cada dia a trenc d'alba, elaboren formatges de llet crua al nostre obrador a Gavàs de manera totalment artesanal. Controlar tot el procés de transformació, l'absència de transport i una alimentació basada en la pastura ens garanteix qualitat i dóna singularitat als nostres formatges.

Sobirania alimentària

Aposten per la sobirania alimentària de les comarques pirinenques: complementen les activitats agroramadera i formatgera aplicant una filosofia d'autoproducció i venen els seus formatges a la mateixa formatgeria i en comerços de proximitat al Pallars sota el segell de Venda de Proximitat. Menjar és també un acte polític.


FORMATGERIA DE GAVÀS

Casa Roseta, s/n
La Guingueta d'Àneu
(Alt Pirineu)

 De dimarts a diumenge de 10:00 a 13:30 i de 16:00 a 18:00h

 658 033 626
 [email protected]
 https://formatgeriadegavas.cat/

La Formatgeria de Gavàs, una cooperativa de treball associat a l'Alt Pirineu
Comentarios