07.04.2020 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

El Fogony de Sort, 15 anys consecutius amb estrella Michelin

El restaurant pallarès, amb Zaraida Cotonat al capdavant, es mantè com l’establiment de referència gastronòmica a tot l’Alt Pirineu i l’únic del nostre territori que ostenta aquest prestigiós reconeixement.

L'equip del restaurant Fogony de Sort amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant/FOGONY
L'equip del restaurant Fogony de Sort amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant/FOGONY
El Fogony de Sort, 15 anys consecutius amb estrella Michelin

El repartiment d’Estrelles Michelin per al 2020, que ha tingut lloc aquest dimecres a Sevilla, ha mantingut per quinzè any consecutiu la distinció al restaurant Fogony, de Sort. El restaurant pallarès es mantè així com l’establiment de referència gastronòmica a tot l’Alt Pirineu i és l’únic del nostre territori que disposa actualment d’aquest prestigiós reconeixement.

Fogony exterior

El Fogony, un resultat excepcional amb productes de quilòmetre zero

L’equip del Fogony és format per Zaraida Cotonat com a xef als fogons, José Antonio Rodríguez a la sala i el seu fill Pep Rodríguez. El resultat és excepcionali, en bona part gràcies a l’acurada selecció dels ingredients, molt sovint produïts per ells mateixos. L’afinitat amb el moviment Slow Food s’ha concretat amb la creació d’un menú Km0, que conjuga la qualitat dels plats clàssics a preus força ajustats.

Són especialment recomanables els canalons de pollastre de la Torre d’Erbull, beixamel i ametlles d’Àger o amb una crema de patata de Llessui, ou ecològic i oli de tòfona natural. Els segons passen per les espatlletes de conill confitades i dos alliolis, o bé amb el braó de xai ecològic, formatge de la Peça d’Altron i codonyat de la casa, per acabar amb un bon flam d’ou ecològic, llet de Sort, préssec i nata.

Estrelles a Catalunya

El restaurant barceloní Angle, del popular Jordi Cruz i dirigit pel xef Alberto Durá, ha guanyat la seva segona estrella Michelin.

Jordi Cruz Michelin 2

En la Gala de les Estrelles, celebrada ahir a la nit a Sevilla, també es va concedir una distinció al restaurant Aürt de Barcelona, del cuiner Artur Martínez; al Cinc Sentits, també de Barcelona, del xef Jordi Artal, que recupera l’estrella que va perdre en la passada edició per tancament i trasllat, i al Deliranto de Salou del xef Josep Moreno. En canvi, perden l’estrella que tenien La Barra de Carles Abellán de Barcelona, Els Brancs de Roses i Terra de s’Agaró. També l’ha perdut el restaurant Gaig, de Barcelona, per tancament i trasllat a la Torre del Remei de Bolvir, a la Cerdanya.

A Catalunya, mantenen la màxima distinció El Celler de Can Roca, el Lasarte i l’ABaC.

Cenador de Amós, a Villaverde de Pontones

La gala de la Guia Michelin 2020, que es va celebrar a Sevilla, va coincidir amb la celebració del 110 aniversari d’aquesta publicació. El protagonisme va ser per al Cenador de Amós, a Villaverde de Pontones (Cantàbria), l’únic restaurant que aconsegueix la tercera estrella a la Guia Michelin Espanya i Portugal 2020. La guia incorpora sis establiments amb dos estrelles i 23 amb una, a més de donar per primera vegada un premi a la Sostenibilitat, per a Ángel León.

Comentarios