26.03.2019 |
Viure als Pirineus

El Festival Esbaiola't d'Esterri d'Àneu fa una crida a les institucions per obtenir més finançament en properes edicions

L'actual pressupost de l'esdeveniment és de 101.000 euros i  des l'organització creuen que el festival "necessita un creixement d’uns 60.000 euros més"

Companyia Teatre Gorakada, en plena funció de Moby Dick al Festival Esbaiola't. Imatge d'Oriol Riart.
Companyia Teatre Gorakada, en plena funció de Moby Dick al Festival Esbaiola't. Imatge d'Oriol Riart.
El Festival Esbaiola't d'Esterri d'Àneu fa una crida a les institucions per obtenir més finançament en properes edicions

El Festival de Teatre de les Valls d'Aneu, amb seu a Esterri, "necessita " més finançament de cara a la celebració de properes edicions. Així ho han assegurat els membres de l'organització que han xifrat l'augment en uns 60.000 euros i han fet una crida a les institucions per rebre aquest suport econòmic, que ara és de 101.000 euros . Tot i que aquesta onzena edició l'han valorat d'exitosa no només per l’assistència de públic , la qualitat artística i les activitats paral·leles, asseguren que "no ha suposat un augment del pressupost " i " si s’ha arribat a aquest nivell de qualitat és gràcies a l’esforç d’organització i voluntariat del festival'', puntualitzen.

L'Esbaiola't, el festival de Teatre de les Valls d'Àneu (Pallars Sobirà) necessita més pressupost per garantir la seva continuïtat. Així ho ha asseguren els organitzadors  que han exposat les dades econòmiques del pressupost del Festival que és de 101.000 euros. La suma d'aquesta xifra la formen en un 30% l'import que s’aconsegueix de la venda d’entrades, el  21,5% és el que aporta l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, un 20% és aportació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, un 12,5% és l’aportació 73 comerciants i empreses petites de les Valls d’Àneu i Pallars Sobirà, un 10% és aportació de la Diputació de Lleida i un  6% és l’aportació del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
    
En aquest sentit,  el festival fa una crida principalment, a la Diputació de Lleida, per tal que hi destini un import superior, ja que l’esdeveniment " té un impacte a tota la demarcació de Lleida, tant a nivell econòmic com cultural", expliquen i  també " es veu la necessitat de trobar algun gran patrocinador que pugui assegurar la continuïtat del festival". 

"No és tracta d’augmentar en programació, que ara mateix ja està molt ben valorada per part del públic del festival, sinó d’augmentar en serveis que permetin a l’usuari gaudir del festival amb millor qualitat, seguretat i tranquil·litat", puntualitzen. A més a més, afegeixen que hi ha una "falta de personal per atendre al públic als espais; de material tècnic, de serveis com per exemple lavabos als espais d’actuació, i cal incrementar la seguretat i l’assistència mèdica" .

El festival té una bossa de voluntaris que s'ocupen de bona part de les tasques, però segons els impulsors "s’haurien de professionalitzar perquè el servei sigui de major qualitat". A més, afegeixen, que "hi ha un desgast important per part de l’organització, sobretot de La Baldufa,  companyia lleidatana, que hi dedica molts esforços per l'organització,  la gestió i la direcció artística.

Comentarios