23.02.2020 |
Viure als Pirineus

Esquerra critica "la mala gestió de l’aigua del riu Noguera de la Vall Ferrera"

El grup d'ERC del municipi d'Alins-Vall Ferrera denuncia que Endesa fa una mala gestió amb l'aigua del riu ja que a través del túnel s'emporta aigua cap a Cardós per a la gestió hidroelèctrica d'aquesta companyia.

La llera del riu Noguera està bruta.
La llera del riu Noguera està bruta.
Esquerra critica "la mala gestió de l’aigua del riu Noguera de la Vall Ferrera"

Segons ERC, "això provoca que a l'estiu quan el cabal és pobre s'emportin molta aigua, deixant el Noguera de Vall Ferrera amb un cabal insuficient per al reg agrícola i és dubtós també que es respecti el cabal ecològic del riu; en contrapartida, quan baixa ple, tanquen el túnel i s'aboca tota l'aigua cap a Vall Ferrera provocant, sovint, danys". "Tot això a canvi de res, ja que l'Ajuntament no percep cap compensació per cedir aquesta aigua. El Parc Natural de l'Alt Pirineu hauria de ser un dels organismes que vetllés per a la bona gestió dels rius però no ho és", asseguren els republicans.

"Com podeu veure en la imatge, les lleres del riu estan molt brutes de vegetació degut a que les diferents administracions no es posen d’acord en netejar-les. De tant en tant es fa alguna petita actuació, però és totalment insuficient per resoldre aquesta problemàtica". "Amb la riuada del 2013 ja hi va haver un bon ensurt, i per això creiem que s'hauria d’haver après dels errors i per tant ja haurien d’haver començat a actuar, el fet és clar evitar que passi una gran catàstrofe, poseu-vos-hi immediatament, si us plau, la gent del territori es mereix viure tranquil i segur", expliquen des d'Alins-Vall Ferrera.

Comentarios