20.04.2021 |
Viure als Pirineus

DANSÀNEU, FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

Emotiu homenatge a Ovidi Montllor al Dansàneu

El grup Ovidi4, en col·laboració amb Factoria Mascaró, van interpretar cançons del cantautor d'Alcoi.
Dansàneu Ovidi4
Homenatge a Ovidi Montllor al Dansàneu 2020/Joan Blanco
Emotiu homenatge a Ovidi Montllor al Dansàneu

Amb la música i la paraula i a recer de la pluja, el Dansàneu va omplir el recinte firal d'Esterri d'Àneu per celebrar un emotiu homenatge a Ovidi Montllor. El grup Ovidi4, en col·laboració amb Factoria Mascaró, van interpretar cançons com 'Homenatge a Teresa', 'Perquè vull' i altres temes i poemes del desaparegut cantautor d'Alcoi.

Dansàneu Ovidi4 bis

(Foto Dansàneu/Joan Blanco)

(Ovidi Montllor 1995-2020)
Mai no se’n va sempre és qui torna.

Espectacle produït pel festival Barnasants en la seva 25a edició i per recordar els 25 anys de la mort de l’artista. Els músics Borja Penalba i David Fernàndez i el poeta David Caño en són els protagonistes. Escoltarem cançons d’Ovidi, poemes d’Estellés, de Maria Mercè Marçal, de Salvat Papasseit… Ens emocionarem, pensarem i riurem amb les històries que ens contaran entre cançó i poesies i acabarem concloent que l’Ovidi no se n’ha anat, sempre torna.

Nerea Martínez Dansàneu

(Foto Dansàneu/Joan Blanco)

A la nit, la ballarina Nerea Martínez va presentar 'Biraka', acompanyada de dues txalapartes, instruments tradicionals bascos. La dansa efímera de Nerea Martínez va fer de l'església dels sants Just i Pastor un escenari singular per la tradició i la contemporaneïtat.

La ballarina Nerea Martínez reflexiona sobre les similituds i les diferències entre la dansa tradicional del País Basc i la dansa contemporània. El resultat d’aquest procés és Biraka, en què el moviment es guia per la txalaparta, un instrument que farà d’aquesta peça de dansa un espai des d’on ressorgiran les arrels de la cultura basca.

Emotiu homenatge a Ovidi Montllor al Dansàneu
Comentarios