26.03.2019 |
Viure als Pirineus

ESQUERDES AL TERRENY

Els veïns de Mencui denuncien que el poble se segueix movent i que les esquerdes ja afecten una casa del poble

Els Bombers han revisat la zona i han elaborat un informe

El pas de la llum tort a causa dels moviments de terreny a Mencui/Marta Lluvich
El pas de la llum tort a causa dels moviments de terreny a Mencui/Marta Lluvich
Els veïns de Mencui denuncien que el poble se segueix movent i que les esquerdes ja afecten una casa del poble

Els veïns de Mencui, al Pallars Sobirà, han denunciat l'aparició d'esquerdes a una casa del poble com a conseqüència dels moviments de terres que des de començaments de juliol pateix. Fins ara, solament s'havien desplaçat murs de la zona dels horts i havien aparegut esquerdes als carrers però les obertures a una casa han fet que els veïns hagin alertat els Bombers de la Generalitat, que s'han desplaçat fins a Mencui per comprovar-ne l'abast i redactar un informe. L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevila, ha explicat que estan pendents de rebre l'estudi que l'Institut Geològic de Catalunya ha redactat. Fontdevila ha explicat que durant aquest juliol per evitar més moviments de terres el consistori ha canalitzat una font i el sobrant d'aigua del dipòsit per evitar filtracions.

Els veïns de Mencui, ja van denunciar a començaments de juliol esfondraments de terres, d'uns 2 pams, i que transcorregut aquest temps l'esfondrament del talús ja era d'1,5 metres. En aquest terreny hi havia el pal de la llum que subministra a les cases del poble i a causa dels moviments de terres, l'empresa va substituir-lo i el va reubicar a un altre indret. Els veïns també van denunciar l'aparició de les primeres esquerdes, d'entre 3 i 4 centímetres, als carrers de la part baixa del nucli.

De moment els únics danys que s'han hagut de lamentar són el canvi d'ubicació d'un pal de la llum i la caiguda d'un tram de paret i esperen que no vagi a més.

Comentarios