19.07.2019 |
Viure als Pirineus

El Parc Natural preveu reobrir aquesta mateixa tardor l'accés a l'ermita d'Arboló

Un despreniment de roques ha obligat a tallar el camí d'accés a l'ermita d'Arboló, al Pallars Sobirà, des del pont penjat sobre el riu Noguera Pallaresa. Aquesta mesura s'ha pres per prevenció i haver d'evitar danys personals. Des del Parc Natural de l'Alt Pirineu han assegurat que es treballarà per obrir l'accés aquesta tardor

Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu
El Parc Natural preveu reobrir aquesta mateixa tardor l'accés a l'ermita d'Arboló

A l'estar l'accés més habitual tancat, el rector encarregat d'oficiar les misses a l'ermita, ha suspès totes les pregaries previstes. Aquesta decisió es mantindrà fins que el Parc Natural de l'Alt Pirineu hagi realitzat el sanejament del talús, per recomanació de l'Institut Geològic de Catalunya. Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que el perill de caiguda de roques s'ha incrementat arran de l'incendi del 2012 i de les intenses pluges dels darrers mesos.

Un rètol recomana que per seguretat s'accedeixi al santuari des del camí de Gerri de la Sal i no des del Baro, donat que aquest últim està tallat fins que no es faci el sanejament de la vessant.

El santuari d'Arboló és molt venerat pels veïns dels Pallars i un lloc de visita obligada per molts turistes. Anualment passen per aquest espai unes 10.000 persones. Ara, a les que hi accedeixin des del camí de Gerri de la Sal se'ls recomana precaució i no accedir a la part alta del talús en dies de pluja, per evitar nous despreniments.

Garriga ha explicat que per sort no s'han de lamentar danys personals donat que en el moment del despreniment de les roques hi havia uns turistes visitant el santuari i les pedres els van caure a escassos metres dels peus.

Comentarios