25.05.2020 |
Viure als Pirineus

PALLARS SOBIRÀ

El Carles no morirà mai

Aquest dijous s'ha conegut la notícia de la mort del que ha estat un dels personatges contemporanis més populars del Pallars. L'actor i director de teatre Carles Canut (nascut a Gerri de la Sal l'any 1944) ens ha deixat als 74 anys. Era una persona estimadíssima pel seu tarannà, per la seva simpatia, pel seu carisma, per la seva bonhomia, sensibilitat, implicació... Els adjectius s'acabarien. Ens ha deixat però el seu llegat restarà per sempre. Hauran de passar molts anys i moltes generacions per oblidar el jutge Rafecas. Vaja, que no l'oblidarem.

Carles Canut, en la presentació de la temporada dels teatres de Barcelona.
Carles Canut, en la presentació de la temporada dels teatres de Barcelona.
El Carles no morirà mai

El Carles Canut era, des de fa gairebé un any i mig, el director del Teatre Romea. Canut ja s'havia absentat de la presentació de temporada dels teatres del Grup Focus, entre els quals hi ha el Romea, que va tenir lloc el passat 6 de setembre degut a la malaltia que tenia.

Des de l'any 2000 fins al 2008, Canut va formar part de la companyia del Teatre Romea i, des del 2006, era director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques.

La llarga trajectòria de Canut sobre els escenaris ha estat reconeguda amb diversos guardons, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el passat any, i el Premi Max 2008 com a millor actor de repartiment per 'Plataforma' (2006).

A dalt de l'escenari és on més feliç era. A dalt de l'escenari..., i passejant pels carrers de Gerri.

Fins sempre Carles!

El Carles no morirà mai
Comentarios